Γερουλάνος -Προτείνει για πρόεδρο της ΚΟ τον Παπανδρέου, αν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης

 Γερουλάνος -Προτείνει για πρόεδρο της ΚΟ τον Παπανδρέου, αν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του Παύλου Γερουλάνου να τοποθετηθεί πρόεδρος της ΚΟ ο χαμένος της αναμέτρησης για τον β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Γερουλάνος δεν θέλησε να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του ενόψει της Κυριακής. Ερωτηθείς για το εάν θα στηρίξει Νίκο Ανδρουλάκη ή Γιώργο Παπανδρέου, δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ότι «οι ψηφοφόροι σήμερα, δεν είναι όπως παλιά που περίμεναν να ακούσουν μια υπόδειξη σχετικά με τη ψήφος τους. Είναι σε άλλη φάση, καθένας έχει κρίση και μπορεί να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αυτοί που με στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ»

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», εκ των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, ερωτηθείς ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής μη κοινοβουλευτικού όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: «Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία».

Για το τι θα γίνει αν ο κ Παπανδρέου αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κινήματος, δεδομένης τη διάστασης απόψεων με τον κ Ανδρουλάκη, ο κ Γερουλάνος παρέπεμψε στη μεταξύ τους συνεννόηση και στο dna του ΠΑΣΟΚ. «Ιστορικά, το ΠΑΣΟΚ τηρούσε διακριτή απόσταση απέναντι στη παρουσία του στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα. Επειδή στη Βουλή γίνεται διαχείριση θεμάτων που έρχονται στο προσκήνιο, ενώ το Κόμμα οφείλει να ανοίξει ζητήματα που μένουν κλειστά στη κοινωνία» είπε.

Επίσης τόνισε ότι ο νέος αρχηγός «θα πρέπει λιώσει σόλες. Να πάει σε κάθε γωνιά της χώρας και να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Είναι θέμα βούλησης και όχι ηλικίας».

Σχετικά Άρθρα