Γεωργιάδης, Cisco βάζουν “φωτιά” στο Μαξίμου – Επικοινωνία με Μητσοτάκη για τα βαπτίσια, νέο αυτογκόλ με τη fake φωτογραφία

 Γεωργιάδης, Cisco βάζουν “φωτιά” στο Μαξίμου – Επικοινωνία με Μητσοτάκη για τα βαπτίσια, νέο αυτογκόλ με τη fake φωτογραφία

Η νέα γκάφα του Άδωνι Γεωργιάδη, η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Μαξίμου, που βλέπει τον υπουργό Ανάπτυξης να φέρνει την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου. Μετά την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος πως έγινε νονός παρά το γεγονός ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις λόγω της πανδημίας, χθες έφτασε στο σημείο να καταθέσει στα πρακτικά φωτογραφία η οποία ήταν προϊόν φωτομοντάζ που παρουσίαζε τον Αλέξη Τσίπρα να απεικονίζεται κρατώντας πανό που αναγράφει «το Ελληνικό δεν πωλείται».

Του Σωτήρη Ευσταθίου

Στο Μαξίμου προκλήθηκε έντονος εκνευρισμός για δύο λόγους οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γεωργιάδης κατέθεσε fake φωτογραφία του Τσίπρα στη Βουλή – Οργισμένη αντίδραση Ραγκούση – Νικολαΐδη (vid)

  • Ο πρώτος αφορούσε η χρησιμοποίηση μιας Fake φωτογραφίας, αφαίρεσε το δικαίωμα της κυβέρνησης που κατηγορούσε όλο το τελευταίο διάστημα την αξιωματική αντιπολίτευση για χυδαίες αναρτήσεις στα social media.
  • Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το χρονικό σημείο που συνέβη καθώς ο πρωθυπουργός ήθελε να προβάλλει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση αλλά και το πολύ καλό κλίμα των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο δεύτερο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας δεν ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην βουλή και η κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση αλλά το δεύτερο αυτογκόλ που έβαλε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Είναι ενδεικτικό πως η Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, δεν έκανε καμία αναφορά στην Fake φωτογραφία αφήνοντας τον υπουργό Ανάπτυξης ακάλυπτο, ο οποίος έσπευσε να πάρει πίσω το «ψεύτικο ντοκουμέντο» που είχε καταθέσει στα πρακτικά. Την ίδια στιγμή γκρίνιες υπήρξαν στα «γαλάζια» έδρανα του κοινοβουλίου καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης έφερε σε δύσκολη θέση τους βουλευτές της ΝΔ που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τα όσα συνέβαιναν στην αίθουσα της ολομέλειας. 

Στη Βουλή επικράτησε πολύ μεγάλη ένταση με βουλευτές από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, να τον κατηγορούν για χυδαιότητα.

Το περιστατικό προκάλεσε την έκρηξη του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος κατηγόρησε τον Α. Γεωργιάδη ότι συμπεριφέρθηκε σαν «ξεφτιλισμένο τρολ του διαδικτύου». Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανάρτησε στο Facebook.

  • «Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Ανάπτυξης της -πλέον- ουραγού της ΕΕ, ο κυνηγός των “μπουτς” και ο καταγγέλλων fake news Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις κατέθεσε στη Βουλή έγγραφο προϊόν photoshop. Μπέρδεψε την ιδιότητα του υπουργού με αυτήν του τρολ».

Στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο Άδωνις Γεωργιάδης δημιουργώντας προβλήματα στην στρατηγική που ακολουθείται. Επίσης δίνει συνεχώς πατήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. 

Ενδεικτικό της δυσφορίας που επικρατεί για τον Άδωνι Γεωργιάδη, είναι πως μόλις άρχισε να παίρνει διαστάσεις το θέμα με τα βαφτίσια έσπευσε να επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεσμεύτηκε πως η ειδική άδεια που είχαν οι γονείς του παιδιού δεν ήταν πλαστή. Ωστόσο η κυβέρνηση να πάρει οποιαδήποτε θέση αφήνοντας τον ίδιο να βγάλει τα «κάστανα από την φωτιά», ενώ όταν ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, παρέπεμψε στις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Εκτός όμως τα δύο αυτογκόλ των τελευταίων ημερών είχε προκληθεί ζήτημα και για τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου που ποτέ δεν έγινε, προκαλώντας δυσφορία στην κυβέρνηση καθώς ήταν εκτός γραμμής και απογοήτευση στους εμπόρους που επένδυσαν στα όσα είχε υποστηρίξει. 

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ η Κεραμέως

Εκτός όμως από τον Άδωνη Γεωργιάδη στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει για μία ακόμη φορά η Νίκη Κεραμέως ένα πρόσωπο που στον πρόσφατο ανασχηματισμό παρέμεινε την τελευταία στιγμή στη θέση της υπουργού Παιδείας. Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη συμφωνία με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση την οποία χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο των σκανδάλων» ζήτησε την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως καθώς όπως υποστήριξε υπάρχει πρόσβαση σε δεδομένα 1,5 εκατ. χρηστών της πλατφόρμας.

  • «Ή εταιρία έχει τη στιγμή που μιλάμε εικόνα για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες, τις επιλογές, σχεδόν των μισών Ελλήνων. Αφού γνωρίζει για κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιεί μαθητής για να κάνει τηλεμάθημα και που προφανώς δεν χειρίζονται μόνο μαθητές αλλά και οι γονείς τους, σε ποια site μπαίνουν, ποιες αγορές κάνουν, ποιες είναι οι προτιμήσεις τους, τι καπνό φουμάρουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «τα 2 εκατ. ευρώ της ανάθεσης είναι τίποτα, μπροστά στα δεκάδες εκατομμύρια που μπορεί να βγάλει η εταιρία από αυτά τα δεδομένα, στοχεύοντας με ακρίβεια στις διαφημιστικές της καμπάνιες ή και πουλώντας τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρίες οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συμπεριφορά και τις συνήθειες στο διαδίκτυο 1,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών».

Με μια ανακοίνωση που τιτλοφορείται «ΣΥΡΙΖΑ συνώνυμο του λαϊκισμού και του ψεύδους και για την τηλεκπαίδευση», το υπουργείο Παιδείας απάντησε το στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα «προκειμένου να διασφαλιστούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εκπονώντας μελέτη εκτίμησης αντικτύπου». Όσον αφορά το κόστος της συμφωνίας το υπουργείο Παιδείας τονίζει.

  • «Τόσο απεγνωσμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει πλέον που πατάει και που βρίσκεται. Όταν η παροχή ήταν δωρεάν, μας εγκαλούσε επειδή είναι δωρεάν και όχι επί πληρωμή. Τώρα που εντάχθηκε σε πλαίσιο αγοράς αδειών – που διαπραγματεύθηκε και επέλεξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ (!) –τους ενοχλεί που το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 14 ευρώ τον χρόνο για κάθε άδεια εκπαιδευτικού για να μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση στους μαθητές του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα