• 13 Απριλίου, 2021

Ο Γεωργιάδης κατέθεσε fake φωτογραφία του Τσίπρα στη Βουλή – Οργισμένη αντίδραση Ραγκούση – Νικολαΐδη (vid)

 Ο Γεωργιάδης κατέθεσε fake φωτογραφία του Τσίπρα στη Βουλή – Οργισμένη αντίδραση Ραγκούση – Νικολαΐδη (vid)

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την κύρωση της παραχώρησης του Ελληνικού παρέθεσε μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

«Αλέξης Τσίπρας, την εποχή της αντιπολιτεύσεως. Κρατάει στα χέρια του το πανό “το Ελληνικό δεν πωλείται – Helliniko is not for sale”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ούτε πανό κρατάει, αλλά ούτε και το πανό είναι αληθινό, καθώς είναι προϊόν κακού φωτομοντάζ. Η δε φωτογραφία κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια στο διαδίκτυο.

Η φωτογραφία του μοντάζ
Η πραγματική φωτογραφία με το πανό
Η πραγματική φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα


Την επίθεση την είχε προαναγγείλει μέσω Twitter λίγο νωρίτερα γράφοντας «Αυτός ο άνθρωπος με κατηγόρησε πριν λίγο για την επένδυση στο “Ελληνικό”….θα του απαντήσω σε λίγα λεπτά».

Λίγο αργότερα και μετά τη θύελλα στα social ανέβασε και άλλη ανάρτηση παραδεχόμενος ουσιαστικά την παραποίηση:

«Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης της -πλέον- ουραγού της ΕΕ, ο κυνηγός των “μπούτς” και ο καταγγέλλων fake news Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις κατέθεσε στην Βουλή έγγραφο προϊόν photoshop. Μπέρδεψε την ιδιότητα του υπουργού με αυτήν του τρολ» σχολίασε με καυστικό τρόπο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί την απρέπεια που διέπραξε.

«Υπάρχει μία καταγγελία που έχει διακινηθεί σε όλο το διαδίκτυο. Πρέπει να ενημερώσετε τον κύριο Γεωργιάδη ότι η φωτογραφία που κατέθεσε στα πρακτικά που εμφανίζει τον κ. Τσίπρα να κρατάει ανάμεσα σε άλλους ένα πανό καταγγέλλεται ως μοντάζ, ως fake news, ως ψευδέστατο. Αν είναι όντως έτσι, ο κύριος Γεωργιάδης πρέπει να γυρίσει πίσω, να ανακαλέσει αυτήν την καταγγελία, να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί την απρέπεια που διέπραξε» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.