Έκτακτο επίδομα – άρση lockdown: Αλλαγή κυβερνητικής ατζέντας με “οσμή” δυσφορίας για τα έκτροπα

 Έκτακτο επίδομα – άρση lockdown: Αλλαγή κυβερνητικής ατζέντας με “οσμή” δυσφορίας για τα έκτροπα

Γρήγορη αλλαγή σελίδας θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα με θύματα, βουλευτές (του ΚΚΕ), ακόμη όμως και οικογένειες, μια επιχείρηση που μάλλον άφησε ανικανοποίητους -για διαφορετικούς λόγους- τους κεντρώους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και τους θιασώτες του δόγματος, «Νόμος και τάξη».

Του Νίκου Παπαδημητρίου

«Όχημα» για την αλλαγή αυτή σελίδας θα είναι οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων αφενός, οι ανακοινώσεις για μερικό άνοιγμα της κοινωνίας και της αγοράς αφετέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρονικό: Όλα όσα αμαύρωσαν την ιστορική επέτειο του πολυτεχνείου – Πώς δημιούργησαν υγειονομική “βόμβα” στο κέντρο της Αθήνας

Σεπόλια: Εγκεφαλικό υπέστη ο πατέρας του φοιτητή – Το συγκλονιστικό βίντεο της σύλληψης με τις αντιδράσεις των κατοίκων – Τι απαντά η ΕΛΑΣ (vid)

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, θα είναι στοχευμένο, όπως το έχουν προσδιορίσει κυβερνητικές πηγές, και θα αφορά συμπολίτες μας που δεν έχουν τύχει κάποιας στήριξης ως τώρα:

  • μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες για παράδειγμα, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και στους υγειονομικούς υπαλλήλους, επαναλαμβάνοντας έτσι το δώρο που τους είχε δοθεί το Πάσχα στο πρώτο κύμα της επιδημίας.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε -χθες μέσω του ρ/σ «Παραπολιτικά»- ότι ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχουν γίνει οι ανακοινώσεις για τη μερική άρση του lockdown, «ώστε όλοι να γνωρίζουν πώς θα προγραμματίσουν τις δραστηριότητές τους μετά τις 30 Νοεμβρίου».

Πολλώ μάλλον που στην κυβέρνηση διαπιστώνουν επιπεδοποίηση των καμπυλών και προβλέπουν γρήγορη κάμψη των κρουσμάτων, όπως είπε νωρίτερα στον τ/σ Σκάι ο Στέλιος Πέτσας.  

Οι πρώτοι που θα βγουν από τα δεσμά της καθολικής απαγόρευσης φαίνεται πως θα είναι οι… μαθητές του Δημοτικού, για να ακολουθήσουν εκείνοι των Γυμνασίων και των Λυκείων, και αφού γίνουν από τον ΕΟΔΥ δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κυβερνητικές πηγές από το Άμπου Ντάμπι εξέφραζαν την πεποίθησή τους, άλλωστε, ότι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου θα έχουν ανοίξει τα σχολεία. Εξάλλου, η Νίκη Κεραμέως που είχε ισχυρές αμφιβολίες για το κλείσιμο των Δημοτικών… κάμφθηκε μόνο όταν την διαβεβαίωσαν ότι τα Δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά μόνο για 15 ημέρες, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός προγραμματισμός προβλέπει ότι, μετά τα σχολεία, σειρά θα πάρει κάποια στιγμή το λιανεμπόριο. Σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που ως τώρα είχαμε ζήσει, διευκρίνιζαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

  • Τούτο υποδηλώνει ότι επιτροπή επιδημιολόγων και κυβέρνηση βλέπουν στο βάθος κάποια πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο δείκτης, ωστόσο, που στην πραγματικότητα θα καθορίσει την πορεία των πραγμάτων είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, με δεδομένο ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη βόρεια Ελλάδα είναι ήδη κατειλημμένες και το ΕΣΥ, ανθρώπινο δυναμικό και κλίνες, είναι στα όριά του. Οι διασωληνωμένοι την 1η Οκτωβρίου ήταν, θυμίζουμε, 89, ένα μήνα αργότερα, ο αριθμός είχε εκτοξευτεί στους 140, και χθες στους 443 !

Παρά τις κυβερνητικές διαρροές για ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου από τη χθεσινή διαχείρισης της κρίσης από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη -μέχρι και δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία να αδιαφορεί για την πορεία του Πολυτεχνείου, επιστρατεύτηκαν- η χθεσινή μέρα είναι μια μέρα που η κυβέρνηση θέλει μάλλον γρήγορα να ξεχαστεί…

Σχετικά Άρθρα