Κάρνεϊ: Από 8 Σεπτεμβρίου σε ισχύ τα αντίμετρα στους δασμούς των ΗΠΑ
Τα μέτρα αντιποίνων που θα λάβει ο Καναδάς μετά την έναρξη της ισχύος, σήμερα, των νέων επιπρόσθετων αμερικανικών δασμών θα τεθούν σε ισχύ από τις 8 Σεπτεμβρίου και θα αφορούν κυρίως τον αμερικανικό χάλυβα και τα αμερικανικά γαλακτοκομικά προϊόντα, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ από την Οτάβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, καθώς οι εμπορικές διαπραγματεύσεις για να αποφευχθούν οι νέοι τιμωρητικοί αμερικανικοί δασμοί κατέρρευσαν χθες, Παρασκευή.
Ο Καναδάς «δεν μπορεί να δεχθεί» αυτό που πρότειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να συναφθεί μια εμπορική συμφωνία, πρόσθεσε.
«Τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες γι’ αυτά τα νέα δασμολογικά μέτρα, μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την Τρίτη μετά την Ημέρα της Εργασίας», δήλωσε ο Μαρκ Κάρνεϊ. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η Ημέρα της Εργασίας γιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου.