Κατεδαφίστηκε ο ιστορικός κινηματογράφος “Ατλαντίς” στη Δάφνη (εικόνες)

 Κατεδαφίστηκε ο ιστορικός κινηματογράφος “Ατλαντίς” στη Δάφνη (εικόνες)

Τίτλοι τέλους για έναν από τους παλαιότερους κινηματογράφους της Αθήνας. Ο ιστορικός «Ατλαντίς», στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Δάφνη, αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς το κτίριο κατεδαφίστηκε.

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και γκρέμισαν το κτίριο που για δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής και τους φίλους του κινηματογράφου.

atl1
atl2

Η ιστορία του «Ατλαντίς» ξεκίνησε το 1956, αρχικά ως θερινός κινηματογράφος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 245. Αργότερα απέκτησε και χειμερινή λειτουργία, ενώ τη δεκαετία του 2000 ο χώρος χωρίστηκε σε δύο αίθουσες.

atl3
atl4

Η κατεδάφιση βάζει οριστικό τέλος σε μια ιστορία περίπου 70 ετών, με το συγκεκριμένο σινεμά να αποτελεί πλέον μία ακόμη ανάμνηση από τα παλιά χρόνια της Δάφνης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η επόμενη χρήση του οικοπέδου όπου βρισκόταν ο «Ατλαντίς».

Σχετικά Άρθρα