Φωτιά στην Λήμνο- Εκκενώνονται Αγία Παρασκευή και Προφήτης Ηλίας
Πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Θάνος, στη Λήμνο.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για την πυρκαγιά περίπου στις 14:30.
Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρων και 7 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει και ο Δήμος Λήμνου με υδροφόρες.
Λίγο μετά τις 15:30, εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να είναι έτοιμοι για πιθανή απομάκρυνση.
Λίγο μετά τις 16:00, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Αγία Παρασκευή και Προφήτη Ηλία, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μύρινα.
Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί δυο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, για μεταφορά ατόμων από την παραλία Θάνος προς ασφαλές σημείο.
Σημειώνεται ότι η Λήμνος βρίσκεται σήμερα σε δείκτη επικινδυνότητας 3 (υψηλός κίνδυνος) για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.
Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Λέσβου.