Καλαμάτα: Τα λάθη της αστυνομίας στη γυναικοκτονία της 39χρονης- Έγινε καταγγελία, είπαν “μην ανακατεύεστε θα μπλέξετε”
✨Φίλοι της 39χρονης γυναίκας κατήγγειλαν στην αστυνομία τον σύζυγό της για κακοποίηση έξι μήνες πριν τη δολοφονία της στην Καλαμάτα.
✨Η 39χρονη ήταν φοβισμένη και αρνιόταν να παραδεχτεί την κακοποίηση, ενώ ο σύζυγός της τη ζήλευε και της απαγόρευε να έχει προφίλ σε social media.
✨Ο δράστης έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στο Instagram για να την παρακολουθεί, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο thana_tos8511, ενώ την παρακολουθούσε στενά.
✨Οι φίλοι της προσπάθησαν να βοηθήσουν την 39χρονη, αλλά η αστυνομία τους απέτρεψε να ανακατευτούν, παρότι γνώριζαν την κατάσταση κακοποίησης.
Σε καταγγελία στην αστυνομία για κακοποίηση της 39χρονης από τον 41χρονο σύζυγό της έξι μήνες πριν από τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, είχαν προχωρήσει φίλοι της αδικοχαμένης γυναίκας. Φίλοι της 39χρονης, που γνώριζαν τι περνούσε η γυναίκα από τον 41χρονο σύζυγό της, που τελικά τη δολοφόνησε άγρια με 45 μαχαιριές τα ξημερώματα της Δευτέρας (01/06) μέσα στο σπίτι τους στο κέντρο της Καλαμάτας, κατήγγειλαν στην αστυνομία τον περασμένο Νοέμβριο όσα γνώριζαν.
«Έκανα την καταγγελία στην αστυνομία στις 18 Νοέμβρη. Η ίδια είχε πει στην παρέα μας: “Αν κάποια μέρα δείτε ότι δεν εμφανίζομαι, πάει να πει ότι κάτι έχει γίνει”», δήλωσε στο Live News φίλοι της 39χρονης.
«Έρχεται μια μέρα λοιπόν και όντως την παίρναμε τηλέφωνο, δεν σήκωνε τηλέφωνο τίποτα. Και παίρνουμε εμείς πρωτοβουλία και καλούμε την αστυνομία. Και τους λέμε: “Ξέρουμε αυτά κι αυτά τα σκηνικά. Δεν το σηκώνει η κοπέλα, δεν έχει έρθει στην παρέα και μένει εκεί”. Η αστυνομία πήγε και μας πήρε μετά τηλέφωνο να μας πει ότι η κοπέλα αρνήθηκε πως κάτι συνέβαινε μέσα στο σπίτι. Ήταν φοβισμένη εννοείται. Και η αστυνομία μας λέει: “Μην ανακατεύεστε γιατί θα μπλέξετε”», αναφέρει.
«Πήραμε με θάρρος τηλέφωνο την αστυνομία και καταλήξαμε να ντρεπόμαστε. Και να αναρωτιόμαστε: “Τώρα τι έγινε; Κάναμε καλά;”. Την επόμενη μέρα με πήρε ο δράστης, γιατί έμαθε ότι είχα εμπλακεί. Και με ρώταγε με ποιο δικαίωμα κάλεσα την αστυνομία και με απείλησε ότι θα μου κάνει μήνυση αν του χαλάσω την εικόνα. Εκείνη τη μέρα μου έστειλε μήνυμα και η 39χρονη, γράφοντας: “Σε παρακαλώ, πες ότι πήρατε την αστυνομία, γιατί φοβηθήκατε μήπως χτύπησα με το μηχανάκι. Όχι ότι γνωρίζετε ότι με χτυπάει”. Της είχε κάνει εντύπωση που θέλαμε να την βοηθήσουμε γιατί άτομα από το περιβάλλον της που γνώριζαν την κατάσταση δεν είχαν κάνει καμία κίνηση», τονίζει.
Ο 41χρονος είχε φτιάξει προφίλ στο Instagram για να παρακολουθεί την 39χρονη
Σύμφωνα με φίλη της 39χρονης, ο σύζυγός της δεν την άφηνε να έχει social media. «Τη γνώρισα πάντα με ένα χαμόγελο, οπότε δεν μπορούσε να καταλάβει κανένας το τι πέρναγε. Ήξερε να κρύβει καλά τα συναισθήματά της. Στίγματα δεν είχαν δείξει. Τώρα αυτά που λένε οι γείτονες, τον τελευταίο μήνα και τέτοια, τόσο καιρό δηλαδή που μένανε εκεί πέρα που μένανε, δεν ακούγανε κάτι; Η Βασιλική είχε ψεύτικο προφίλ γιατί δεν την άφηνε ο Άγγελος να έχει προφίλ. Τη ζήλευε. Έλεγε ψέματα ότι έχει γκόμενους. Η Βασιλική ήταν ένα κορίτσι το οποίο ήταν γυμναστήριο, σχολή χορού, να ασχολείται με τα παιδιά της και τίποτα περισσότερο», ανέφερε.
Όταν ο 41χρονος έμαθε για το ψεύτικο προφίλ της γυναίκας του έφτιαξε και εκείνος ψεύτικο προφίλ στο Instagram για να την παρακολουθεί. Μάλιστα, το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στο προφίλ του ήταν thana_tos8511.