“Ροντέο” η Βουλή με Κωνσταντοπούλου, Μαρκόπουλο και Λαζαρίδη – Διεκόπη η συνεδρίαση

 “Ροντέο” η Βουλή με Κωνσταντοπούλου, Μαρκόπουλο και Λαζαρίδη – Διεκόπη η συνεδρίαση
💡 AI Summary by Libre

Η συνεδρίαση της Βουλής διακόπηκε προσωρινά λόγω έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Η ένταση προκλήθηκε από αναφορές στην επιστροφή της κόρης του πρωθυπουργού και ακολούθησαν προσβολές και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των εμπλεκόμενων βουλευτών.

Η προεδρεύουσα Όλγα Γεροβασίλη επενέβη για να σταματήσει τις ύβρεις και αποφάσισε τη διαγραφή ορισμένων δηλώσεων από τα πρακτικά της Βουλής.

Τα πρακτικά θα διαβιβαστούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ αναμένεται κοινοβουλευτική συνέχεια για το επεισόδιο και τη συμπεριφορά των βουλευτών.

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, οδηγώντας σε ολιγόλεπτη διακοπή από την προεδρεύουσα Όλγα Γεροβασίλη.

Η ένταση προκλήθηκε ύστερα από σφοδρή αντιπαράθεση και βαρείς χαρακτηρισμούς ανάμεσα στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη και Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Η ένταση άρχισε να χτυπά «κόκκινο» κατά την ομιλία της κ. Κωνσταντοπούλου, όταν από τα έδρανα της ΝΔ υπήρξαν παρεμβάσεις την ώρα που αναφερόταν στο ζήτημα της επιστροφής από το Ομάν της κόρης του πρωθυπουργού, Σοφίας Μητσοτάκη.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Άιντε” κ. Μαρκόπουλε, να μην πείτε, ούτε στους δασκάλους του παιδιού σας

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πήγαινε να υπερασπιστείς κανένα βιαστή

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ανακαλέσετε

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ανακαλώ, θα διαγραφεί από τα πρακτικά

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι φασίστες έχουν μάθει με αυτόν τον τρόπο να χυδαιολογούν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα… πηγαίνετε στη Νίκαια με τον κ. Γεωργιάδη να τραμπουκίζετε γιατρούς με έναν στρατό από ΜΑΤ

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Σταματήστε το πίνγκ πονγκ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δε θέλουν να ολοκληρώσω την ομιλία μου, αλλά δε θα τους κάνω τη χάρη. Δεν έγινε καμία χυδαία επίθεση σε κανέναν. Δημοσιοοποιήθηκε αυτό που πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός. Όταν ένα πρόσωπο παρίσταται σε δημόσια γεγονότα και είναι ανάμεσα σε επαναπατρισθέντες, ενώ άλλοι δεν έχουν ακόμη επαναπατριστεί γιατί δεν μπορούν να επαναπατριστούν, γιατί δεν έχετε φροντίσει τα κατοικίδιά τους

Στη συνέχεια, τον λόγο επί προσωπικού έλαβε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, απαντώντας στους χαρακτηρισμούς της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ζωή Λάσκαρη στην ταινία του Δαλιανίδη ως ηθοποιός – υπηρετείτε τον πολιτικό κατήφορο. Είστε απαράδεκτη, χυδαία, κατώτερη των περιστάσεων. Δεν μπορείτε να υβρίζετε τα παιδιά μας. Δεν ΄έχετε πάρει αγωγή από το σπίτι σας. Είστε ζήτουλας της οργής μας, το μόνο που θα πάρετε είναι το “γέλιο” σας

Παρέμβαση έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος ανέβασε περαιτέρω τους τόνους.

Μ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Υιοθετείτε έναν χυδαίο, τοξικό, σεξιστικό λόγο. Ο κύριος Παπασταύρου έχει αθωωθεί από όλες κατηγορίες με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για τη λίστα Λαγκάρντ. Επιτεθήκατε στη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, επαναλάβατε την επίθεση στην κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη. Δεν σας αφορά το που βρίσκεται η Σοφία Μητσοτάκη. Δεν μπαίνουμε στις προσωπικές σχέσεις, ούτε εμείς ασχολούμαστε με τον Διαμαντή Καραναστάση, μην μπλέκετε με οικογένειες. Ούτε η μαφία στην Σικελία και τη Νάπολη δεν εμπλέκει γυναικόπαιδα! Άθλια πολιτική αρχηγός είστε, είστε πολιτική μαφία!

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανταπάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς τη ΝΔ να κατρακυλάει στο επίπεδο του λαγουμιού, όπου συμφείρεστε με άλλα τρωκτικά. Τραγικό για τον κ. Μητσοτάκη που τον υπερασπίζονται ένας Λαζαρίδης και ένας Μαρκόπουλος. Ο συντάκτης της Ελεύθερης Ώρας, φωτογραφιζόταν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, συντάκτης του Άμυνας που δεν πήρε ποτέ είδηση τις μίζες και τα εξοπλιστικά, ακριβώς γιατί η μάσα είναι διαδεδομένη απασχόληση.

Στο ίδιο πλαίσιο, αποκάλεσε τον Μακάριο Λαζαρίδη «γυμνοσάλιαγκα», με την προεδρεύουσα να παρεμβαίνει άμεσα.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα διαγραφεί. Θα σταματήσει εδώ η βεντέτα

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Παρακαλώ να μηδενίσετε τον χρόνο.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δε θα μηδενίσω.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν μπορεί με αυτή την πρακτική να ροκανίζουν τον χρόνο της απάντησης. Δε θα μείνουν αναπάντητες οι κατηγορίες. Είναι ανεπίτρεπτα σεξιστική έκφραση τα “γυναικόπαιδα” Γι΄ αυτό επινοήσατε τη λέξη “γυναικόπαιδα”, γιατί έχετε….

Απευθυνόμενη εκ νέου στον Δημήτρη Μαρκόπουλο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αφήστε τις ύβρεις στους βουλευτές και συγγενείς, πείτε μας αν πράγματι τραμπουκίσατε εκπαιδευτικούς στο σχολείο του παιδιού σας.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν έχετε τον λόγο. Δε θα επιτρέψω άλλο ευτελισμό εδώ μέσα.

Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, ενώ το επεισόδιο αναμένεται να έχει και κοινοβουλευτική συνέχεια, μετά την απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διαβιβαστούν τα πρακτικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σχετικά Άρθρα