Φοινικούντα: Οι κινήσεις για πώληση ακινήτων επίσπευσαν τα εντάλματα- Στο μικροσκόπιο 2 γυναίκες
Νέα κρίσιμα στοιχεία προστίθενται στη δικογραφία για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα και φαίνεται πως επιτάχυναν τις εξελίξεις. Η προσπάθεια του 33χρονου ανιψιού του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ να πουλήσει τρία ακίνητα που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του κινητοποίησε τις Αρχές, οδηγώντας σε επείγουσα έκδοση ενταλμάτων για τη διπλή δολοφονία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα σπίτι, ένα κτήμα μεγάλης αξίας και ένα μικρότερο αγροτεμάχιο, τα οποία φέρονται να προορίζονταν προς πώληση μετά τις δολοφονίες της 5ης Οκτωβρίου.
Παράλληλα, οι Αρχές είχαν ενδείξεις ότι ο 33χρονος ήρθε σε επαφή με συμβολαιογράφο για να επαναφέρει και άλλα περιουσιακά στοιχεία του θύματος, γεγονός που ενίσχυσε τον φόβο διαφυγής στο εξωτερικό και κατέστησε αναγκαία την άμεση παρέμβαση.
Όπως αποκαλύπτει η Real, οι συλλήψεις του ανιψιού και δύο ακόμη προσώπων, που κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί, κρίθηκαν από τις Αρχές εξαιρετικά επείγουσες, καθώς πολλά σημεία της υπόθεσης παραμένουν ασαφή.
Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκονται και δύο γυναίκες, με τη μία να φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο.
Η Κατερίνα Φραγκάκη, συνήγορος της Αμαλία Τομαρά, ανιψιάς του 68χρονου ιδιοκτήτη, επισημαίνει ότι η υπεράσπιση ζητά εδώ και καιρό πραγματογνωμοσύνη – παράσταση στον τόπο του εγκλήματος: «Εμείς επιμένουμε στην πραγματικότητα παράσταση στον τόπο του εγκλήματος, αλλά έχουμε κατάθεση και σχετικό αίτημα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Έπρεπε ήδη να έχει πραγματοποιηθεί για να ρίξει φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης».
Ιδιαίτερη βαρύτητα στη δικογραφία έχουν βιντεοληπτικά δεδομένα που καταγράφουν κινήσεις του 33χρονου, καθώς και στοιχεία για τη διαδρομή και τη συμπεριφορά δύο 22χρονων που φέρονται να εμπλέκονται. Οι Αρχές έχουν αναλύσει υλικό από περίπου 3.000 κάμερες ασφαλείας, ενώ αναμένονται ακόμη δύο εντάλματα για την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας.
Η υπόθεση φέρνει στο φως σχέδιο εξόντωσης του θείου, το οποίο –κατά την υπεράσπιση– «επεξεργαζόταν συνεχώς εδώ και χρόνια».