Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Νικηφόρο αποτέλεσμα τη μία και μοναδική στιγμή που θα χρειαστεί
Στο στίγμα του νέου δόγματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογία στις πολεμικές συγκρούσεις αναφέρθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτρης Χούπης.
«Τα drones και τα αντι- drones είναι ένα πολύ μεγάλο σκέλος που αναδείχθηκε μέσα από τις συγκρούσεις των τελευταίων ετών. Η συμβολή τους, ειδικά στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι καταλυτική» δήλωσε αρχικά στο Star.
«Η τεχνολογία είναι το πρώτο στοιχείο το οποίο πρέπει να ενσωματωθεί, το δεύτερο στοιχείο είναι η ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας. Η πληροφορία ταξιδεύει πια πολύ γρήγορα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Η απόφαση από τους επιχειρησιακούς διοικητές πρέπει να είναι άμεση» πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα πληγμάτων σε στρατηγικό βάθος με μεγάλη ακρίβεια, είτε σε υποδομές, είτε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Αναφορικά με την Τουρκία και το ενδεχόμενο μίας αρνητικής εξέλιξης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε: «Τη μία και μοναδική στιγμή που θα χρειαστεί, να μην είναι κάτι άλλο από νικηφόρο το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και προετοιμαζόμαστε ακόμα και για την πιο αρνητική εξέλιξη. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει ισχύς».