Ακρίβεια: Αλυσιδωτές αυξήσεις στην τιμή του κρέατος – Που θα φτάσει το μοσχάρι
Νέες αυξήσεις στις τιμές του κρέατος έρχονται τις επόμενες μέρες. Αιτία είναι η ευλογιά που πλήττει τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα, η εφαρμογή νέων περιβαλλοντικών κανόνων για την παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος στην Ευρώπη, καθώς και το υψηλό επίπεδο ιδιωτικής κατανάλωσης, γεγονός που ανεβάζει τις τιμές όλων των κρεάτων.
Το χορό των αυξήσεων των τιμών σέρνει βέβαια το αρνίσιο κρέας (γάλακτος), το οποίο αυτή τη στιγμή πωλείται στα κρεοπωλεία μεταξύ 16 – 18 ευρώ το κιλό (τεμαχισμένο) και 14 – 15 ευρώ (ολόκληρο αρνάκι). Η τιμή αυτή είναι κατά 6% – 7% υψηλότερη σε σχέση με πέρσι.
Η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος ήδη βρίσκεται στο κατώφλι των 20 ευρώ/κιλό (δηλαδή κοντά 20% σε σχέση με πέρσι) με την τάση να «δείχνει» περαιτέρω αύξηση.
Αλλά και οι σταθερές -σε σχέση με πέρσι- τιμές του χοιρινού και του κοτόπουλου, τα οποία αποτέλεσαν το «καταφύγιο» μέρους των καταναλωτών, οι οποίες μείωσαν τις αγορές του μοσχαρίσιου κρέατος και του αιγοπρόβειου, δεν αναμένεται να μείνουν έτσι…