Τραμπ για Σι Τζινπίνγκ:Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του, νομίζω θα συνεχιστεί

 Τραμπ για Σι Τζινπίνγκ:Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του, νομίζω θα συνεχιστεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε δηλώσεις του πως είναι απρόθυμος να συνεχίσει να αυξάνει τους δασμούς στην Κίνα, καθώς αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, επέμεινε ότι το Πεκίνο έχει επανειλημμένα προσεγγίσει την Κίνα σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει για μια συμφωνία.

Ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο χθες Πέμπτη (17.4.2025), δήλωσε ότι αξιωματούχοι που πίστευε ότι εκπροσωπούσαν τον ηγέτη της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είχαν προσπαθήσει να ξεκινήσουν συνομιλίες. Όμως απέφυγε επανειλημμένα τις άμεσες ερωτήσεις σχετικά με το αν ο ίδιος και ο Σι είχαν έρθει σε άμεση επαφή για το θέμα των δασμών.

«Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Σι και νομίζω ότι θα συνεχιστεί. Και θα έλεγα ότι έχουμε έρθει σε επαφή αρκετές φορές», δήλωσε ο Τραμπ. Όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος ο Σι τον είχε επικοινωνήσει άμεσα ή αν ήταν Κινέζοι αξιωματούχοι, ο Τραμπ απάντησε: «Λοιπόν, το ίδιο. Το βλέπω πολύ παρόμοια. Θα ήταν τα υψηλότερα επίπεδα της Κίνας.»

«Αν τον γνωρίζατε», συνέχισε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Σι, «θα ξέρατε ότι αν επικοινώνησαν μαζί του, εκείνος ήξερε ακριβώς. Ήξερε τα πάντα γι’ αυτό, το διαχειρίζεται πολύ αυστηρά, πολύ δυνατά, πολύ έξυπνα.»