Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Κινητικότητα από Κεγκέρογλου για νέο υποψήφιο – Έντονη ενόχληση Γεννηματά

 Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Κινητικότητα από Κεγκέρογλου για νέο υποψήφιο – Έντονη ενόχληση Γεννηματά

Πρωτοβουλία στελεχών από το μπλοκ των Γεννηματικών τις τελευταίες ώρες βολιδοσκοπεί στελέχη και βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για να κατέβει νέος διεκδικητής στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Μπροστάρης σε αυτή τη διαδικασία έχει μπει ο Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου. Όπως διευκρινίζει ο ίδιος στο libre η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο στο πρόσωπό του αποκλειστικά ενώ όπως ξεκαθαρίζει η κίνηση αυτή μαζί δεν τελεί υπο την έγκριση της Προέδρου του κόμματος.

Ήδη ο κ. Κεγκέρογλου μαζί με μια ομάδα στελεχών έχουν προσεγγίσει αρκετά στελέχη του κόμματος κυρίως τους λεγόμενους ΠΑΣΟΚους του ΚΙΝΑΛ και σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα παραμένει ακόμη σε επίπεδο ζύμωσης.

Από όσους έχουν προσεγγίσει δεν έχουν ακόμη πάρει απαντήσεις.

«Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να καλυφθεί το κενό της αυτονομίας του κόμματος» διευκρινίζει ο κ. Κεγκέρογλου.

Πάντως ακόμη και κάτω από αυτές τις εξελίξεις αυτό δεν σημαίνει οτι αλλάζει κάτι ως προς τις διαδικασίες και τις ημερομηνίες που έχουν τεθεί για τις εκλογές.

Στην περίπτωση που η πρωτοβουλία καταλήξει σε πρόσωπο καισε ένα ικανό αριθμό υποστηρικτών που μπορεί να συγκεντρώσει τις υπογραφές,  τότε θα πρέπει να κατατεθεί και σχετικό αίτημα στην ΕΔΕΚΑΠ, στην οποία πάντως μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει κάποια σχετική ενημέρωση προκειμένου να συνεδριάσει.

Σε αυτή την περίπτωση πάντως δεν αποκλείεται στον νέο υποψήφιο να δοθεί ένα περιθώριο λίγων ημερών προκειμένου να καταθέσει τις υπογραφές που αντιστοιχούν στο 15% των μελών του μητρώου.

Πάντως πρόσωπα που συνδέονται στενά με την κα Γεννηματά και το όνομά τους έπαιξε τις προηγούμενες ημέρες έντονα για να κατέβουν υποψήφιοι ξεκαθαρίζουν στο libre ότι δεν κάνουν κάποια κίνηση αν πρώτα δεν ενημερώσουν την ίδια την πρόεδρο για την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία. Σε κάθε περίπτωση η όποια υποψηφιότητα θα πρέπει να ανακοινωθεί σήμερά ή το αργότερο την Παρασκευή.

Έντονα ενοχλημένη η Γεννηματά

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά πάντως εκφράζουν έντονη ενόχληση για τις κινήσεις Κεγκέρογλου για την επίκληση του «Γεννηματικού» προφίλ που αξιοποιούν για να ενδύσουν την πρωτοβουλία τους.

Χωρίς να ακυρώνουν το δικαίωμα κάποιου να είναι υποψήφιος και μεταφέροντας ουσιαστικά την ενόχληση και το αίσθημα της Προέδρου επισημαίνουν ότι «Ουδείς μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα της Προέδρου. Δεν έχει κανείς καμία κάλυψη να δρα για λογαριασμό της. Καλούμε τους πάντες να μην μικραίνουν την Πρόεδρο και να μην την φέρνουν στα μέτρα των προσωπικών τους φιλοδοξιών». 

Σχετικά Άρθρα