Οι απίστευτοι διάλογοι των ψευτοϋπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ που εξαπατούσαν πολίτες
✨Επιτήδειοι προσποιούνταν τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ για να πείθουν ηλικιωμένους ότι υπήρχε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι τους.
✨Ισχυρίζονταν ψευδώς πως τα κοσμήματα εξέπεμπαν ραδιενέργεια και ζητούσαν να τα τυλίξουν σε αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσουν σε ξύλινο τραπέζι.
✨Με αυτή τη μέθοδο, αποσπούσαν πολύτιμα αντικείμενα χωρίς να ψάχνουν τον χώρο, αποφεύγοντας να γίνουν αντιληπτοί από τα θύματα.
✨Οι διάλογοι αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης των απατεώνων, που εκμεταλλεύονταν την αφέλεια και την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων.
Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν επιτήδειοι προκειμένου να ληστεύουν ηλικιωμένους έρχονται στο φως, μέσα από αποκαλυπτικούς διαλόγους. Οι δράστες, λειτουργώντας με περίσσιο θράσος, εμφανίζονταν ως τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ και έπειθαν τα θύματά τους ότι στο σπίτι τους υπήρχε σοβαρή διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος.
Το πιο εξωφρενικό στοιχείο της απάτης τους ήταν ο ισχυρισμός ότι η συγκεκριμένη βλάβη καθιστούσε τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά των ενοίκων επικίνδυνα, καθώς δήθεν εξέπεμπαν ραδιενέργεια.
Η στρατηγική των δραστών είχε ως στόχο τον γρήγορο εντοπισμό και την απόσπαση των πολύτιμων αντικειμένων χωρίς να χρειαστεί να ερευνήσουν τον χώρο.
Αφού πρώτα βολιδοσκοπούσαν το θύμα για το τι τιμαλφή είχε στην κατοχή του, το προέτρεπαν να τα συγκεντρώσει και να τα τυλίξει σε αλουμινόχαρτο, προκειμένου να «προστατευτεί» από την υποτιθέμενη ακτινοβολία.
Στη συνέχεια, ζητούσαν από τους ηλικιωμένους να τοποθετήσουν το δέμα πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι, ισχυριζόμενοι ότι έτσι θα ήταν πιο εύκολο να τα εντοπίσουν οι ίδιοι με τα «ειδικά μηχανήματά» τους, ενώ στην πραγματικότητα απλώς προετοίμαζαν το έδαφος για τη μεγάλη κλοπή.
Αναλυτικά ο διάλογος
Δράστης: Όταν γίνει η διακοπή του ρεύματος για να μην έχετε κάποιο πρόβλημα, με τις ηλεκτρικές συσκευές σας.
Θύμα: Κατάλαβα. Δεν θα τα ξανανοίξω αυτά μέχρι πότε τώρα;
Δράστης: Εφόσον το ρυθμίζουμε εμείς από εδώ, θα σας πω εγώ να τις βάλετε πάλι και μετά θα περιμένετε να γίνει η διακοπή του ρεύματος. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή να τις έχετε έτσι μέχρι να γίνει η διακοπή του ρεύματος.
Θύμα: Εντάξει.
Δράστης: Απλά το πρόβλημα είναι κυρία Ευτυχία ότι έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει κάποια διαρροή του ρεύματος στο σπίτι σας. Δηλαδή, η διαρροή του ρεύματος μπορεί να είναι από κάποια πρίζα, από κάποια ηλεκτρική συσκευή ή από το εσωτερικό σας πίνακα από κάποια ασφάλεια.
Δράστης: Εφόσον όμως αυτή η διαδικασία, όταν προχωρήσουμε στο blackout, θα διασκορπιστεί όλη η διαρροή του ρεύματος σε όλο το σπίτι σας και εντοπίζει ευαίσθητα μεταλλικά αντικείμενα. Οπότε, αν φοράτε κάποιο μεταλλικό αντικείμενο επάνω σας, θα χρειαστεί να το αφαιρέσετε και να το ακουμπήσετε σε ξύλινη επιφάνεια.
Θύμα: Τώρα αυτό το ξέρω. Τι να βγάλω, το σταυρό που φοράω, τίποτα άλλο δεν φοράω.
Δράστης: Αν φοράτε κάποιο σταυρό, κάποια βέρα, κάποια δαχτυλίδια, σκουλαρίκια.
Θύμα: Σκουλαρίκια και βέρες δεν φοράω. Ο σταυρός μόνο υπάρχει, τίποτα άλλο. Μόνο ένα σταυρό με την αλυσίδα.
Δράστης: Ωραία, ο σταυρός που φοράτε είναι ασήμι, χρυσός ή ατσάλινος;
Θύμα: Χρυσός, χρυσός.
Δράστης: Ωραία, εφόσον είναι χρυσός, επειδή περιέχει ένα χημικό στοιχείο που το εντοπίζει η διαρροή του ρεύματος και αυτό προκαλεί ραδιενέργεια. Θα βγάλετε σας παρακαλώ τον σταυρό σας με την αλυσίδα…
Θύμα: Και θα το βάλω στο τραπέζι το ξύλινο…
Δράστης: Θα το τυλίξετε πρώτα με ένα αλουμινόχαρτο. Γιατί στο αλουμινόχαρτο δεν τα εντοπίζει η διαρροή του ρεύματος και μετά θα την ακουμπήσετε σε ένα τραπεζάκι που είναι ξύλινο.
Δράστης: Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα της σωματικής ακεραιότητας εντοπίζει μόνο τα χρυσά γιατί έχουν το χημικό στοιχείο. Το έχετε τυλίξει με ένα αλουμινόχαρτο και το ακουμπήσατε σε ένα ξύλινο τραπεζάκι, σωστά έτσι;
Θύμα: Έτσι ακριβώς, σωστό.
Δράστης: Πολύ ωραία οπότε Εξήνια σημεία, ψηλά ή χαμηλά.
Θύμα: Ναι, ναι, έχω κάτι σκουλαρικάκια που έχω, είναι ευτελούς αξίες, είναι μέσα σε μπιζουτιέρα.
Δράστης: Επίσης, αν υπάρχουν χαρτονομίσματα σε οποιοδήποτε σημείο στο σπίτι σας ή πάνω σας.
Θύμα: Εδώ γελάμε. Περισσεύουν, η σύνταξη θα έρθει στο τέλος του.