Επικεφαλής Μοσάντ για Ιράν: Η αποστολή μας θα ολοκληρωθεί όταν πέσει το καθεστώς

 Επικεφαλής Μοσάντ για Ιράν: Η αποστολή μας θα ολοκληρωθεί όταν πέσει το καθεστώς
💡 AI Summary by Libre

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, δήλωσε ότι η υπηρεσία συνεχίζει να δρα στην Τεχεράνη αντιμετωπίζοντας την υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ.

Η Μοσάντ υποστήριξε πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις κατά ιρανικών πυραυλικών συστημάτων, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες στη «καρδιά της Τεχεράνης».

Η αποστολή της Μοσάντ δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να αλλάξει το ριζοσπαστικό καθεστώς στο Ιράν, με τη δράση να συνεχίζεται πέρα από τις στρατιωτικές επιθέσεις.

Ο Μπαρνέα τόνισε ότι η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν αποτελεί την τελική αποστολή και το Ισραήλ δεν θα μείνει αδρανές μπροστά στην απειλή.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ δήλωσε ότι η «αποστολή στο Ιράν δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να πέσει το καθεστώς». Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, προχώρησε σε ιδιαίτερα αιχμηρές δηλώσεις σχετικά με το Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών παραμένει ενεργή στην περιοχή με στόχο την αντιμετώπιση της «υπαρξιακής απειλής» για το Ισραήλ.

Όπως ανέφερε σε τελετή για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η Μοσάντ φέρεται να δραστηριοποιήθηκε «στην καρδιά της Τεχεράνης» κατά τη διάρκεια πρόσφατης αμερικανο-ισραηλινής εκστρατείας, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες και υποστηρίζοντας επιχειρήσεις κατά ιρανικών πυραυλικών συστημάτων.

Ο Μπαρνέα τόνισε ότι η αποστολή της υπηρεσίας δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι ο σχεδιασμός συνεχίζεται ώστε η πίεση προς το Ιράν να διατηρηθεί και μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αναφορές του, σημείωσε ότι η αποστολή της Μοσάντ θα θεωρηθεί ολοκληρωμένη μόνο όταν υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στην Τεχεράνη.

«Η αποστολή μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα», τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας, σύμφωνα με τους Times of Israel. «Δεν πιστεύαμε ότι αυτή η αποστολή θα ολοκληρωνόταν αμέσως με το τέλος των μαχών. Ωστόσο, σχεδιάζουμε εντατικά ώστε η εκστρατεία μας να συνεχιστεί και να επιτύχει αποτελέσματα ακόμη και μετά τις επιθέσεις στην Τεχεράνη.»

Η ευθύνη της Μοσάντ σε αυτό το θέμα, λέει, θα λήξει «μόνο όταν αυτό το ριζοσπαστικό καθεστώς αντικατασταθεί».

Η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, ξεκαθάρισε ο Μπαρνέα, «είναι η αποστολή μας. Δεν θα μείνουμε άπραγοι, παρακολουθώντας, μπροστά σε μια άλλη υπαρξιακή απειλή».

Σχετικά Άρθρα