Pulse: Επιβεβαιώνεται η άνοδος της ΝΔ-14,5% διαφορά από ΠΑΣΟΚ-Τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας-Τα ποσοστά Τσίπρα-Καρυστιανού-Σαμαρά

 Pulse: Επιβεβαιώνεται η άνοδος της ΝΔ-14,5% διαφορά από ΠΑΣΟΚ-Τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας-Τα ποσοστά Τσίπρα-Καρυστιανού-Σαμαρά
💡 AI Summary by Libre

Η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ δείχνει άνοδο της ΝΔ με διαφορά 14,5 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ και ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το 79% φοβάται τις συνέπειες του πολέμου, με το 53% να ανησυχεί για τα ελληνοτουρκικά και το 72% να εγκρίνει τις ελληνικές ενέργειες μετά τις επιθέσεις στην Κύπρο.

Η Πλεύση Ελευθερίας καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5% και το ΠΑΣΟΚ 13,5% σε σενάριο κατανομής αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και Τσίπρας δεν ανεβάζουν ποσοστά, με το 43% και 41% αντίστοιχα να βλέπει αρνητικά πιθανή επιστροφή τους στην ενεργό πολιτική.

Δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ επιβεβαιώνει την άνοδο της ΝΔ καθώς και τη μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ με 14,5 μονάδες. Περίπου 8 στους 10 (79%) δείχνουν να «φοβούνται» από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τις συνέπειες του πολέμου να πιστεύουν ότι μπορούν να τους επηρεάσουν κατά 39% στην Οικονομία και κατά 18% σε στρατιωτική εμπλοκή της χώρας.

image 18

Το 53% απάντησε ότι ανησυχεί για τα ελληνοτουρκικά, ενώ πάνω από τους 7 στους 10 (72%) κρίνουν ως θετικές τις ενέργειες της Ελλάδας μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε η Κύπρος.

Σε μια γενικότερη ερώτηση, οι πολίτες απάντησαν θετικά κατά 47% για τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο διεθνές σκηνικό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει περάσει στην τρίτη θέση, ξεπερνώντας την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, σχηματίζοντας μια επτακομματική βουλή.

image 16

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει 31,5%, με το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο με 13,5%.

image 17

Ξεκάθαρα κερδισμένο είναι το κυβερνών κόμμα, κάτι που φαίνεται ότι προέρχεται και από τη συσπείρωση γύρω από τα εθνικά θέματα, αλλά και από την εμπιστοσύνη που κερδίζει από τους πολίτες, αφού παράλληλα η αντιπολίτευση δεν πείθει.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, εργάζονται εδώ και μήνες στη βελτίωση του πολιτικού τους προφίλ και στην επιστροφή στην ενεργό δράση με νέο κομματικό φορέα. Το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους.

Το 43% των Ελλήνων ψηφοφόρων βλέπει με αρνητικό μάτι το ενδεχόμενο νέο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 27% αδιαφορεί.

image 19

Στα ίδια σχεδόν επίπεδα, το 41% βλέπει αρνητικά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα και το 22% αδιαφορεί.

image 20

Σε κάθε περίπτωση, η ενδεχόμενη είσοδος της Μαρίας Καρυστιανού στο πολιτικό σκηνικό αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, χωρίς, ωστόσο και εκείνη να έχει ανεβάσει εσχάτως τα ποσοστά της.

image 21

Σχετικά Άρθρα