Τουρκικά ΜΜΕ: Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

 Τουρκικά ΜΜΕ: Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Σε νέα φάση εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία για συνάντηση με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού δικτύου A Haber, ο Τούρκος πρόεδρος θα υποδεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Άγκυρα, σε μια συνάντηση με ιδιαίτερο διπλωματικό βάρος.

Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί είτε στις 11 είτε στις 13 Φεβρουαρίου, με επικρατέστερη ημερομηνία την 11η Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται πιο πιθανή, καθώς προηγείται της μετάβασης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που εντάσσει τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο σε ένα ευρύτερο διπλωματικό πλαίσιο.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα η ατζέντα και τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι, η συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, τις περιφερειακές εξελίξεις και τα ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά Άρθρα