ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ανησυχία για τη καθυστέρηση στην έρευνα – Τα ερωτήματα στον Άρειο Πάγο

 ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ανησυχία για τη καθυστέρηση στην έρευνα – Τα ερωτήματα στον Άρειο Πάγο

Απαντήσεις για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζήτησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που επισκέφτηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος μετά το πέρας της συνάντησης, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε «πότε έγινε -όπως αναφέρουν διαρροές στα ΜΜΕ- η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Ζήση στην ΕΥΠ, αν ζητήθηκαν και ελήφθησαν τα πλήρη αρχεία, γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα στους παρόχους και γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα με την συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών».

Παράλληλα, το κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποτελούνταν επίσης από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Αλέξανδρο Αυλωνίτη και τον συντονιστή των Κοινοβουλευτικών Τομέων ΕΠΕΚΕ Γιάννη Σαρακιώτη, έθεσε τα εξής ερωτήματα:

Αν συλλέχθηκαν αρχεία από τον έλεγχο στην ΕΥΠ που να μας δίνουν πληροφορίες για πιθανή παρέμβαση ανώτατου στελέχους της Intellexa σε συμβάσεις και αρχεία της ΕΥΠ.

Τι γίνεται με την παραίτηση του κεντρικού μετόχου και εκπροσώπου της Krikel που είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλή

Αν περιέχεται στην έρευνα το μεγάλο ζήτημα της εξαγωγής του παράνομου λογισμικού predator από τη χώρα μας στο εξωτερικό με ευθύνη του ΥΠΕΞ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχίσει να ζητά απαντήσεις, επιτάχυνση της έρευνας και απόδοση των ευθυνών για ένα μείζον ζήτημα παραβίασης του κράτους δικαίου, που έχει εκθέσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνδέεται με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και τη διαφάνεια»,δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη, για να εκφράσουμε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την έντονη ανησυχία μας αλλά και την αντίδρασή μας για τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση της έρευνας αλλά και στην απόδοση ευθυνών για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Είκοσι πέντε μήνες μετά δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για ένα μείζον δημοκρατικό και συνταγματικό ζήτημα, για την παρακολούθηση του μισού υπουργικού συμβουλίου, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, εισαγγελέων, πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων.

Οκτώ μήνες μετά την συνάντηση με την κυρία Γεωργία Αδειλίνη που είχαμε πραγματοποιήσει μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, ήρθαμε ξανά να καταθέσουμε την ανησυχία μας.

Ζητήσαμε απαντήσεις και επιτάχυνση της έρευνας.

Ζητήσαμε να μάθουμε πότε έγινε -όπως αναφέρουν διαρροές στα ΜΜΕ- η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Ζήση στην ΕΥΠ, αν ζητήθηκαν και ελήφθησαν τα πλήρη αρχεία, γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα στους παρόχους και γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα με την συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Τέθηκαν επίσης εκ μέρους μας και άλλα ερωτήματα, που όλα συμβάλουν στην αποκάλυψη του πραγματικού μεγέθους αυτού του μεγάλου σκανδάλου:

Αν συλλέχθηκαν αρχεία από τον έλεγχο στην ΕΥΠ που να μας δίνουν πληροφορίες για πιθανή παρέμβαση ανώτατου στελέχους της «intellexa» σε συμβάσεις και αρχεία της ΕΥΠ.

Τι γίνεται με την παραίτηση του κεντρικού μετόχου και εκπροσώπου της Krikel που είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλή

Και, τέλος, αν περιέχεται στην έρευνα το μεγάλο ζήτημα της εξαγωγής του παράνομου λογισμικού predator από τη χώρα μας στο εξωτερικό με ευθύνη του ΥΠΕΞ.

Αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είναι ότι θα συνεχίσουμε να ζητάμε απαντήσεις, να ζητάμε απόδοση των ευθυνών για ένα μείζον ζήτημα συνταγματικής παραβίασης και παραβίασης του κράτους δικαίου που έχει εκθέσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνδέεται με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και τη διαφάνεια.

Η δική μας παρέμβαση και η προτροπή να ολοκληρωθεί το συντομότερο η έρευνα συντελεί -επιπλέον της απόδοσης δικαιοσύνης – και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας, εφόσον η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας αλλά και η απόδοση των ευθυνών θα δώσει και ένα μήνυμα στη κοινωνία ότι κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο».

Σχετικά Άρθρα