“Καρατομήθηκε” και ο Γιώργος Τσίπρας- Απολύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- Απάντηση Κουμουνδούρου

 “Καρατομήθηκε” και ο Γιώργος Τσίπρας- Απολύθηκε από επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- Απάντηση Κουμουνδούρου

Μετά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στην απόλυση από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Γιώργου Τσίπρα, πρώην Διευθυντής της ΚΟ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Όπως αναφέρει ο ίδιος λίγο αφότου είχε μιλήσει στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ για την ανάγκη ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς, έλαβε την ενημέρωση πως λύθηκε η σύμβαση εργασίας του με το κόμμα. Αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας, λέγοντας ότι η δημοκρατία στα κόμματα αποτελεί κατάκτηση δεκαετιών και «δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα…» αλλά και πως ο ίδιος δεν ανήκει «στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» και πως σχεδόν ποτέ «δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ:

“Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση”.

Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Από πλευράς τους, πηγές της Κουμουνδούρου μεταδίδουν πως η σύμβαση του κ. Τσίπρα ξεκίνησε με την ανάληψη καθηκόντων Διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όταν εκείνος αντικαταστάθηκε από τον Θάνο Μωραΐτη, ο κ. Τσίπρας φέρεται να ζήτησε να του καταβάλλεται η μισθοδοσία κανονικά μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Οικονομικός Διευθυντής του κόμματος φέρεται να είχε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για την αποδοχή του παραπάνω αιτήματος, το οποίο, ωστόσο, έχει εκπληρωθεί, καθώς ολοκληρώθηκαν οι Ευρωεκλογές.

Σχετικά Άρθρα