Απόστολος Λύτρας: Η στιγμή της σύλληψης του στο νοσοκομείο

 Απόστολος Λύτρας: Η στιγμή της σύλληψης του στο νοσοκομείο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ φτάνουν αλλά κι αποχωρούν από την ιδιωτική κλινική που έχει μεταφερθεί μετά τον ξυλοδαρμό της η Σοφία Πολυζωγοπούλου και οδηγούν τελικά τον Απόστολο Λύτρα στο αστυνομικό τμήμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr & protothema.gr.

Στο οπτικό υλικό που δημοσιεύεται αποτυπώνεται ένα περιπολικό της ΕΛ. ΑΣ που καταφθάνει στο νοσοκομείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τηλεφώνημα του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη γυναίκα και κατάλαβε ότι τα χτυπήματα που έφερε δεν ήταν από την πτώση της στις σκάλες όπως ισχυρίστηκε και ο Απόστολος Λύτρας αλλά από χτυπήματα που δέχτηκε από ανθρώπινο χέρι.

Οι αστυνομικοί παραμένουν εκεί για 24 λεπτά και στη συνέχεια ένας άνδρας που φοράει ίδια ρούχα με αυτά που εμφανίστηκε ο Απόστολος Λύτρας στη σχολή Ευέλπιδων το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, δύο γυναίκες κι ένας αστυνομικός κινούνται πεζοί, ενώ από πίσω τους ακολουθεί με μικρή ταχύτητα το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον γνωστό δικηγόρο και ακόμα ένα συγγενικό του πρόσωπο.

Απόστολος Λύτρας: «Δεν επινόησα το αφήγημα ότι έπεσε η σύζυγός μου από τη σκάλα, η ίδια επέλεξε αυτή την εκδοχή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ο οποίος αναφέρεται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα… Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”. β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου απο την σκάλα, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα . Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη.»

Σχετικά Άρθρα