Στον ιατροδικαστή η σύζυγος του Λύτρα – Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

 Στον ιατροδικαστή η σύζυγος του Λύτρα – Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο πασίγνωστος δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Την ίδια ώρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών βρέθηκε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα.

H Σοφία Πολυζωγοπούλου θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή για να καταγραφούν επίσημα τα τραύματα που έχει στο σώμα της.

Η σύζυγος του ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6 σε ιδιωτική κλινική με βαριά τραύματα. Ο γιατρός που την εξέτασε τη ρώτησε αν έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας με την ίδια να απαντά καταφατικά και εν συνεχεία ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές που προχώρησαν στη σύλληψη του ποινικολόγου.

Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Απόστολος Λύτρας και Συνεργάτες, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι δικηγόρος Αθηνών, νομικός σύμβουλος – μέλος της Στέγης για τις Κακοποιημένες Γυναίκες, μέλος του συνδέσμου Επιστημόνων Ηλείας.

Έχει εκπονήσει μελέτες με θέμα την Ποινική Διαμεσολάβηση, την Ψυχική Ασθένεια και Άδικη Πράξη, την Προστασία του Απορρήτου.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έρευνες σε νομικά έντυπα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά νομικά συνέδρια· ενδεικτικά : «Ανώτατο Σεμινάριο Ποινικού», «13th International Anti-Corruption Conference», «Ναρκωτικά και Ποινικό Δίκαιο», «Η Ποινική Δίκη στην Πράξη», «Η ποινικκή διαχείριση της δωροδοκίας», «Ποινική Συνδιαλλαγή – PLEA BARGAINING και εναλλακτικές μορφές περάτωσης της πονικής διαδικασίας», «Επικοινωνιακή Δικαιοσύνη – Ψυχική Υγεία – Πρόληψη Παραβατικότητας Ανηλίκων».

Σε μια εφ’ όλη της ύλης κοινή συνέντευξη του ζευγαριού στο “Mega Καλημέρα”, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε μιλήσει για τη νομική αλλά και για τη σχέση της με τον γνωστό ποινικολόγο. 

«Φόβο δεν ένιωσα ποτέ. Αν χειρίζεσαι τις υποθέσεις με αρτιότητα, ευσυνειδησία και είσαι ειλικρινής απέναντι στους εντολείς σου, δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείς φόβο. Πολλές φορές κάποιοι συγχέουν τον δικηγόρο με τον κατηγορούμενο που εκπροσωπεί και υπάρχουν αντιδράσεις, όμως αν αυτές οι αντιδράσεις με φόβιζαν η με πτοούσαν δεν θα έκανα για αυτό το επάγγελμα», είχε σημειώσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Στην ίδια συνέντευξη είχε ερωτηθεί και για τη σχέση της με τον Απόστολο Λύτρα και είχε δηλώσει: «Ο Αποστόλης είναι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Πέραν όμως της προσωπικής μας σχέσης, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω απεριόριστα και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. Είναι τύχη να συνεργαζόμαστε, καθώς μοιραζόμαστε τα ίδια άγχη, τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τους ίδιους στόχους. Μεταξύ μας υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αλληλοβοήθεια και αλληλοκατανόηση».

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη της Σοφίας Πολυζωγοπούλου στην Τατιάνα Στεφανίδου, τρεις ημέρες πριν τον ξυλοδαρμό της.

Η 37χρονη ποινικολόγος, την Πέμπτη 13/6 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή T-live και μίλησε για την υπόθεση του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού, Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την κατηγορία του βιασμού.

Σχετικά Άρθρα