Μπάιντεν για εκεχειρία στη Γάζα: “Δεν χάνω την ελπίδα μου” -Σολτς: “Η Χαμάς να αποδεχτεί την συμφωνία”

 Μπάιντεν για εκεχειρία στη Γάζα: “Δεν χάνω την ελπίδα μου” -Σολτς: “Η Χαμάς να αποδεχτεί την συμφωνία”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την Πέμπτη (13/6) αμφιβολίες ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα επιτευχθεί σύντομα, λέγοντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7, ότι «η Χαμάς πρέπει να κουνηθεί».

Σύμφωνα με το Politico, ερωτηθείς ο Μπάιντεν αν είναι βέβαιος ότι επίκειται μια ειρηνευτική συμφωνία απάντησε αρνητικά, ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν έχω χάσει την ελπίδα μου».

Σολτς: Ζητούμε από τη Χαμάς να συμφωνήσει στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός

Οι ηγέτες της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, υποστηρίζουν το αμερικανικό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και καλούν τη Χαμάς να δώσει την «απαραίτητη συγκατάθεσή» της για την εφαρμογή του, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος μετέχει στη σύνοδο κορυφής της G7 στη νότια Ιταλία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστηρίζει επίσης το σχέδιο, υπογράμμισε ο Σολτς και «είναι στο εξής σημαντικό όλοι να το εφαρμόσουν. Ζητούμε επομένως κυρίως από τη Χαμάς να δώσει την απαραίτητη συγκατάθεση ώστε αυτό να μπορεί να λειτουργήσει», δήλωσε ο Γερμανός ηγέτης στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που διεξάγεται στο Μπόργκο Εγνάτσια, κοντά στο Μπάρι.

Σχετικά Άρθρα