Νέα επίθεση στον Φάρατζ – Του πέταξαν τσιμέντο (vid)

 Νέα επίθεση στον Φάρατζ – Του πέταξαν τσιμέντο (vid)

Νέα επίθεση σε βάρος του Νάιτζελ Φάρατζ, του Βρετανού ηγέτη του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (Reform UK) έλαβε χώρα σήμερα, με τη στιγμή να καταγράφεται από κάμερα και να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Όλα συνέβησαν κατά την προεκλογική περιοδεία του Νάιτζελ Φάρατζ, όταν ο ίδιος περιφερόταν μέσα στο κέντρο της πόλης Μπάρνσλεϋ με ανοιχτό λεωφορείο. Στο βίντεο φαίνεται ένας καστανόξανθος νεαρός διαδηλωτής με κόκκινο φούτερ να μαζεύει κομμάτια βρεγμένου τσιμέντου από ένα εργοτάξιο πριν τα πετάξει στον ηγέτη του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος της Βρετανίας. Η επόμενη κίνησή του ήταν να του πετάξει και τον καφέ του.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο, εργάτες απομακρύνουν τον νεαρό άνδρα με την αστυνομία να τον συλλαμβάνει λίγα λεπτά αργότερα και να του περνάει χειροπέδες.

Ο 60χρονος Φάρατζ είχε μόλις μιλήσει στους υποστηρικτές του προτού τον διακόψει πλήθος διαδηλωτών και προειδοποιηθεί από την αστυνομία να μην κατέβει από το λεωφορείο, κάτι που συνέβη λίγο πριν το επίμαχο περιστατικό.

Από την πλευρά του, ο Νάιτζελ Φάρατζ ευχαρίστησε την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ. «Δεν θα με εκφοβίσει ούτε θα με εξαπατήσει ένας βίαιος αριστερός όχλος που μισεί τη χώρα μας. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να σταματήσουν την προεκλογική μου εκστρατεία. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ».

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ επιβεβαίωσε ότι ένας 28χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για το περιστατικό. «Συνελήφθη ένας 28χρονος ως ύποπτος για παραβάσεις της δημόσιας τάξης έπειτα από αναταραχή στο κέντρο της πόλης Μπάρνσλεϋ σήμερα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα