Ραγδαίες εξελίξεις ίσως και εντός της εβδομάδας- Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και αποφάσεις για ανασχηματισμό

 Ραγδαίες εξελίξεις ίσως και εντός της εβδομάδας- Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και αποφάσεις για ανασχηματισμό

Εξελίξεις προ των πυλών στο κυβερνών κόμμα μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τα οποία όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπιασαν τον στόχο που είχε τεθεί. Το Μέγαρο Μαξίμου αναλύσει τα μηνύματα της κάλπης και να καταλάβει που ακριβώς εστιάζεται η κριτική των πολιτών ανάλογα με τις περιοχές όπου υποχώρησαν τα ποσοστά της. Προφανώς θέματα που σχετίζονται με Θεσσαλία, Τέμπη, ακρίβεια, γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ο πρωθυπουργός, θα βρίσκεται από νωρίς στο Μαξίμου, για την πρώτη αποτίμηση με ανοιχτό το ενδεχόμενο ραγδαίων εξελίξεων ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Στο παρασκήνιο πολλά στελέχη αναφέρουν ότι είναι η ώρα για αλλαγές τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αρκετοί θεωρούν πως απαιτείται ενίσχυση, γενικότερες βελτιώσεις στον τομέα της επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου αλλά κυρίως συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη αισθητά.

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος για διορθώσεις, πολλοί μιλούν για κάτι πέρα από τον ανασχηματισμό που θα είναι η αλλαγή της πολιτικής, πρκειμένου να υπάρξει απτό αποτέλεσμα.

  • Παράλληλα ενόψει προφανώς των αλλαγών από σήμερα στο Μαξίμου ξεκινά μια άτυπη αξιολόγηση σε Υπουργούς και στελέχη με κριτήρια τις επιδόσεις στην καθημερινότητα του πολίτη, αν υπήρξε υπεροψία ή αν και ποια στελέχη “δεν τα έδωσαν όλα” στην εκλογική μάχη και δεν πέτυχαν του στόχους που είχαν τεθεί.

Στα θετικά η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι πολίτες θέλουν αυτό το κόμμα να κυβερνήσει για αυτό και την ανέδειξαν καθαρά στην πρώτη θέση με ποσοστό μάλιστα μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου και τρίτου κόμματος. Επίσης προβάλλεται το γεγονός πως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών.

Από την άλλη πλευρά επισημαίνεται ότι δεν κατυαφέρε να περιορίσει τις διαρροές προς τα δεξιά, παρά την γαλάζια εκστρατεία που ξεκίνησε ακόμη και πριν το Πάσχα στην Μακεδονία και παρά τις εκτιμήσεις σε ανώτατο επίπεδο για περιορισμό των ποσοστών Βελόπουλου μέχρι και λίγες ημέρες πριν την κάλπη.

Μεγάλος πονοκέφαλος το υψηλό ποσοστό αποχής, μόνο 4 στους 10 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες.

Επίσης γίνεται λόγος για εφησυχασμό στη γαλάζια βάση και εκλογική κόπωση χωρίς να παραγνωρίζεται η ψήφος διοαμαρτυρίας για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, με σημαντικότερο, με κυριότερο, το ζήτημα της ακρίβειας. Εδώ το Μαξίμου θα πρέπει να αναλύσει τι πολιτικές πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει ώστε να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν ότι όντως βρίσκεται στο πλευρό τους με κάθε μέσο.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πώς η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα «σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο».

«Από αύριο έτσι κι αλλιώς έχει πολλή δουλειά», δήλωσε χθες το βράδυ στους πολιτικούς συντάκτες αναχωρώντας ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «η ξεκούραση μπορεί να περιμένει». Στην ερώτηση αν στα σχέδιά του είναι ένας ανασχηματισμός, απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας μόνο πως «είναι ώρα για πολλή δουλειά».

Σχετικά Άρθρα