Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για ακρίβεια-φορολογικό

 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για ακρίβεια-φορολογικό

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι πράγματι έλαβε το μήνυμα από την κοινωνία, τότε δεν έχει παρά να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ακρίβεια και το φορολογικό» τονίζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο του χθεσινού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και του 28,31% της ΝΔ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αν ο πρωθυπουργός «δεν κάνει απλή “διαχείριση ήττας”, έχοντας χάσει 13 μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και 5 σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, τότε οφείλει, αφού διαβεβαιώνει ότι θα “στραφεί με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα”, να θεσπίσει τώρα τον μηδενικό ΦΠΑ για συγκεκριμένο διάστημα σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά, να μειώσει συνολικά τον ΦΠΑ στο μέσο όρο της Ευρώπης, να κοιτάξει με προσοχή τις φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Παράλληλα αφήνοντας σαφείς αιχμές οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν για τον Κ. Μητσοτάκη ότι «θα προσθέταμε ότι πρέπει να χτυπήσει την αισχροκέρδεια και να προχωρήσει στην πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών, αλλά θα ήταν σαν να παραβλέπαμε ότι έχει δείξει πόσο άτολμος είναι όταν πρέπει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που τον στηρίζουν».

«Και κάτι τελευταίο: ας μην κοροϊδεύει και τον ίδιο του τον εαυτό ότι “ανακατεύοντας την τράπουλα” με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό θα καταφέρει να κοροϊδέψει τους πολίτες ότι ”κάτι κάνει” για τα προβλήματά τους» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά Άρθρα