Βούλα Κεχαγιά: Η κυβέρνηση πήρε ένα μάθημα στις κάλπες των ευρωεκλογών

 Βούλα Κεχαγιά: Η κυβέρνηση πήρε ένα μάθημα στις κάλπες των ευρωεκλογών

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μίλησε στο LIVE NEWS για τις ευρωεκλογές και για την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό.Όπως τόνισε η Βούλα Κεχαγιά για τις ευρωεκλογές και τα αποτελέσματα στην Ευρώπη «διερωτόμαστε τι γίνεται.

Στην Γαλλία ο Μακρόν προκηρύξει εκλογές, στο Βέλγιο παραιτείται ο πρωθυπουργός, ο Σολτς βρίσκεται σε μία δεινή θέση. Τεκτονικές αλλαγές στην ΕΕ. Από την μία η εξήγηση είναι πως οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βιώνουν. Όμως τι βρίσκουν στην ακροδεξιά που δεν μπορούν να το εξασφαλίσουν οι προοδευτικές δυνάμεις; Αυτό πρέπει να είναι ένα σημείο προβληματισμό για όλους μας. Θα πρέπει να αναλογιστούμε τί ακριβώς αναζητούν οι πολίτες όταν κάνουν αυτή την στροφή».

Σε σχέση με το ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, είπε πως το αποτέλεσμα δεν είναι κακό για το κόμμα αλλά καλό, λόγω των δεδομένων όσων είχαν προηγηθεί.

«Ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Όμως, δεν είναι ένα καταστροφικό αποτέλεσμα αλλά ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει πως είμαστε η πρωταγωνιστική δύναμη στον χώρο της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού κόσμου και πως από εδώ και πέρα μπορούμε με το κατάλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα, να πείσουμε τους πολίτες.

Οι διασπαστικές δυνάμεις ‘’πάτωσαν’’, δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση. Ακόμα και το κόμμα της κ. Λατινοπούλου ξεπέρασε αυτές τις δυνάμεις. Ίσως θα πρέπει να αναλογιστούν εάν αυτό που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα τους, μέσα από το οποίο αναδείχτηκαν και πήραν τις έδρες, ήταν σωστό ή αν θα πρέπει να διατηρούν την κατοχή αυτών των εδρών».

Για τα ποσοστά του κόμματος, είπε πως τον Φεβρουάριο δημοσκοπικό εύρημα έδινε μονοψήφιο ποσοστό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία σταθερά ανοδική πορεία.
«Το 15% που πήραμε είναι ένα καλό αποτέλεσμα εάν δει κανείς το πώς τραυματίστηκε τους προηγούμενους μήνες. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Μας επηρέασε και εμάς η αποχή. Διατηρήσαμε τη δεύτερη θέση».

Σχετικά Άρθρα