Κουτσούμπας: Μπαΐλντισε ο κόσμος από τη συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος

 Κουτσούμπας: Μπαΐλντισε ο κόσμος από τη συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος

«Έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να είχε πει από πού προέρχονται τα χρήματα που έχει» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, για το Πόθεν έσχες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και συνέχισε:«Αυτή η συζήτηση για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλο είναι αποκρουστική, την ώρα που ο άλλος μετράει και το ένα ευρώ για να πάει στο σουπερμάρκετ», επισήμανε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Πρέπει να συμβαίνει με πιο καθαρό τρόπο. Εγώ ξέρω για μένα και για όλους τους βουλευτές του ΚΚΕ τι γίνεται. Είναι υποχρεωμένος ο άλλος να πει ότι αυτό το διαμέρισμα το είχε ο πατέρας μου, το έφτιαξε το 1980 κ.ο.κ.Η γυναίκα μου πήρε το εφάπαξ καθώς βγήκε στην σύνταξη, είναι εκπαιδευτικός, κάπου 20.000 ευρώ, θα φανεί ότι είναι στην τράπεζα από εκείνη την πηγή» εξήγησε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στους ελέγχους στα πόθεν έσχες των βουλευτών, που γίνονται τα τελευταία χρόνια από ορκωτούς λογιστές, αφήνοντας υπονοούμενα γαι τη διαδικασία: «Κάποιοι από τους ελεγκτές που παίρνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι, αν υπάρχουν, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι άλλοι αρμόδιοι να κάνουν τη δουλειά τους».

Ειδικότερα για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Όταν ο κ. Κασσελάκης βγαίνει και λέει όλα αυτά, χωρίς να λέει από πού βρέθηκαν…

Ήδη έπρεπε να το έχει κάνει, να έχει υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες. Εγώ όταν βγήκα Γραμματέας του κόμματος, παρότι δεν ήμουν βουλευτής, το έκανα στον πρώτο μήνα.

Λογικό είναι να σκέφτεται ο κόσμος “γιατί δεν το κάνει;”, Μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα; Γιατί πάει στην Θεσσαλονίκη και λέει έχω αυτά και αυτά, χωρίς κάποιος να μπορεί να ελέγξει ούτε το πόθεν ούτε το έσχες;».

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Ο κόσμος είναι κουρασμένος και μπαϊλντισμένος για το ποιος ειναι πιο πλούσιος από τον άλλον. Ο κόσμος ξέρει και πόσο πλούσιοι είναι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι 20 χρόνια βουλευτής και έχει ελεγχθεί πολλές φορές. Για τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν σκοτεινά σημεία εδώ…

Μένει να δούμε πώς τα έχει αυτά. Προφανώς ήθελε να ρυθμίσει και κάποιες υποθέσεις που απαγορεύονται για αρχηγούς κομμάτων και γι’ αυτό εγώ πιστεύω ότι καθυστερεί», επεσήμανε.

Συμπλήρωσε πάντως ότι «δεν μπορεί να γίνεται αυτή η συζήτηση την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, ενώ ο πολίτης δεν έχει ένα ευρώ να πάει φαγητό στο σπίτι του.

Είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η συζήτηση την υπόλοιπη εβδομάδα, θα δείτε πόσο θα πάει η αποχή…» υπογράμμισε.

Η αποχή θα μετρήσει αρνητικά στο εκλογικό αποτέλεσμα

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, έστειλε και αυτός το δικό του μήνυμα για ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες «να κάνουν αυτό που σκέφτονται, να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές».

Αναφερόμενος στην αποψινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 πως πρέπει «να έρθουν όλοι στο Σύνταγμα και την Κυριακή με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».

Υπογράμμισε πως «η αποχή θα μετρήσει αρνητικά στο εκλογικό αποτέλεσμα γιατί το βράδυ των ευρωεκλογών θα έχουμε και αποτελέσματα και ποσοστά και ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, άρα αυτός που δεν θα πάει να ψηφίσει, θα το βρει μπροστά του, γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα».

Πρόσθεσε πως πρέπει ο κόσμος «μαζικά, αποφασιστικά να ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες ή το ζοφερό και υποτονικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των άλλων κομμάτων και να πάει να ψηφίσει, και να ψηφίσει σωστά το ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό ένα ρεύμα αντίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική που εκφράζεται αυτή τη στιγμή με την κυβέρνηση της ΝΔ και τη σωρεία αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει, εκφράζεται με αντίρρηση και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, και νομίζουμε πως θα συνεχιστεί στις ευρωεκλογές».

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει «μια ανοδική πορεία του ΚΚΕ και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κάνει το ΚΚΕ όχι μόνο τον ένα ή τους δύο μήνες προεκλογικά, αλλά στο ότι ο κόσμος μας έβλεπε μπροστά στους καθημερινούς αγώνες για τα προβλήματά του».

Συμπλήρωσε δε πως το ΚΚΕ «έχει ριζική και κάθετη αντίθεση με αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν είναι των λαών αλλά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των λόμπι της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης και των πολέμων».

«Εμείς θέλουμε να είμαστε και εκεί που διαμορφώνονται και παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, ώστε και να τις γνωρίζουμε και να τις αποκαλύπτουμε και να προετοιμάζουμε τον ελληνικό λαό για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα και να οργανώσουμε την πάλη» είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «μαζί με άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που συνεργαζόμαστε, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί».

Κουτσούμπας: «Η ακροδεξιά χρησιμοποιείται ως “μπαμπούλας” – Μόνος αντίπαλός της το ΚΚΕ»

Για την ακροδεξιά υπογράμμισε πως «χρησιμοποιείται ως “μπαμπούλας”», προσθέτοντας πως «τα ακροδεξιά, τα φασιστικά κόμματα, είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος, το οποίο τους δημιουργεί, τους αμολάει και μετά τους μαζεύει».

«Η Μελόνι που ήταν ο “μπαμπούλας” και ενώθηκαν όλοι -φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, αριστεροί- για να μη βγει η Μελόνι ή στη Γαλλία που ενώθηκαν για να μη βγει η Λεπέν και να βγει ο Μακρόν, αλλά ο ο Μακρόν ακολουθεί τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με τη Μελόνι».

«Ο μόνος γνήσιος αντίπαλος της ακροδεξιάς και του φασισμού είναι το ΚΚΕ. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι αυτοί που θα αναδείξουν τις συμφωνίες και τις συμμαχίες που κάνουν κάτω από το τραπέζι οι ακροδεξιοί με τους κεντροδεξιούς, τους κεντροαριστερούς και τους δήθεν σοσιαλδημοκράτες» υπογράμμισε.

Σχετικά με το «πού θα βρεθούν χρήματα», επισήμανε, μεταξύ άλλων, «τα εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που δίνονται στον Ζελένσκι, τα 500.000 ευρώ που ξοδεύουμε καθημερινά για να βρίσκεται η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα, σε μια αποστολή που δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, και τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές».

Κουτσούμπας: «Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να ζήσει με αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις – Αναγκαία η λήψη μέτρων»

Για την ακρίβεια τόνισε πως «δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να ζήσει με αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις, πρέπει να πάνε πάρα πολύ ψηλά». Συμπλήρωσε πως μαζί με την αύξηση μισθών και συντάξεων είναι αναγκαία η λήψη ταυτόχρονα απαραίτητων μέτρων όπως, για παράδειγμα, η κατάργηση των έμμεσων φόρων και η κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας.

Υπογράμμισε μάλιστα πως «η Συνθήκη του Μάαστριχτ έχει λιανίσει τον εργαζόμενο λαό με την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων».

Σχετικά Άρθρα