Πυραυλική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ -Εκρήξεις σε διάφορα σημεία -Δύο τραυματίες (vid)

 Πυραυλική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ -Εκρήξεις σε διάφορα σημεία -Δύο τραυματίες (vid)

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής (26/05) στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ για «εισερχόμενα πυρά» από τη Λωρίδα της Γάζας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, δήλωσαν ανταποκριτές του AFP.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως τα πυρά προήλθαν από τη Ράφα και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

  • Οι 8 (άλλες πηγές κάνουν λόγο για 10) πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Ράφα, όπως ενημέρωσε ο ισραηλινός στρατός, και οι περισσότεροι αντιμετωπίστηκαν από το Iron Dome, με τα υπολείμματά τους να πέφτουν σε διάφορα σημεία. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ κατευθύνονταν στα καταφύγια για να βρουν ασφάλεια. 

Αναφορές των μέσων ενημέρωσης που επικαλείται το Al Jazeera, αναφέρουν επίσης ότι οι σειρήνες ρουκετών ήχησαν σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Herzliya και Petah Tikva, εκτός από το Τελ Αβίβ.

Περίπου 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια του μπαράζ, σύμφωνα με τους Times of Israel, που επικαλούνται τον στρατό.

  • Η Jerusalem Post αναφέρει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας. «Δυνατοί κρότοι ακούστηκαν σε όλο το Τελ Αβίβ, την Πέτα Τίκβα, την Χερτσλίγια και τη Ραμάτ Χασαρόν», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει ένα θραύσμα από πύραυλο σε αυλή σπιτιού.

Στο μεταξύ, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προγραμματίζεται συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για σήμερα το απόγευμα για να συζητηθούν οι προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στην Ιερουσαλήμ σήμερα το απόγευμα στις 9:00 μ.μ. (6:00 μ.μ. GMT) για να συζητήσει μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς ανανεώνονται οι προσπάθειες για την εξασφάλιση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο παλαιστινιακό έδαφος έπειτα από περισσότερους από επτά μήνες καταστροφικού πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα