Τέμπη/Αποκάλυψη σοκ: Βρέθηκε τμήμα οστού ηλικιωμένου στο οικόπεδο που πετάχτηκαν τα μπάζα

 Τέμπη/Αποκάλυψη σοκ: Βρέθηκε τμήμα οστού ηλικιωμένου στο οικόπεδο που πετάχτηκαν τα μπάζα

Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών καθώς βρέθηκε οστό θύματος σε ιδιωτικό οικόπεδο στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού του Δήμου Τεμπών, όπου μεταφέρθηκαν χώματα από το σημείο της τραγωδίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι από την ανάλυση DNA προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ηλικιωμένου επιβάτη θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε θραύσμα (τμήμα) οστού ανθρώπου που περισυλλέγη όταν εντοπίστηκε κατά τη διαλογή ευρημάτων από «κόσκινο» μετά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν στα «Πηγάδια» και όχι -κατά μία εκδοχή που εξετάζεται από την έρευνα των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», τρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να είναι οστά ανθρώπων.

Πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα στην έρευνα, καθώς καταρρίπτεται ο αρχικός ισχυρισμός, ότι τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο προήλθαν μόνο από τη διαμόρφωση χώρου σε όμορο εγκαταλελειμμένο αγρό, προκειμένου να επιχειρήσουν γερανοί και δεν προήλθαν από τον τόπο της τραγωδίας.

Βασίλης Κόκκαλης: Η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς

«Η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος των Τεμπών» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελευθερία» πως μεταξύ των όσων εναποτέθηκαν από το χώρο του δυστυχήματος σε ιδιωτικό οικόπεδο στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού του Δήμου Τεμπών, βρέθηκε και τμήμα οστού θύματος.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει:

«Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελευθερία» πως βρέθηκε οστό θύματος του εγκλήματος των Τεμπών στο χώρο όπου άρον – άρον εναπόθεσαν χώματα από τον τόπο της τραγωδίας, έρχεται να δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσους κάνουν λόγο για θεωρίες συνωμοσίας.

Επιβεβαιώνει την επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού προς τον πρωθυπουργό, αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει την παρεμπόδιση των ερευνών για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Το μπάζωμα και η αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων έχει πλέον εισαγγελική σφραγίδα, δεν είναι fake news. Η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος των Τεμπών».

Σχετικά Άρθρα