Ρωτήσαμε την AI πώς θα μοιάζουμε μετά από 1000 χρόνια και το αποτελέσμα τρομάζει

 Ρωτήσαμε την AI πώς θα μοιάζουμε μετά από 1000 χρόνια και το αποτελέσμα τρομάζει

Η άνοδος της τεχνολογίας με την ραγδαία εξέλιξη της AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) παρέχει την ευκαιρία να εισβάλουμε σε νέα εδάφη που δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε στο παρελθόν. Κάποιοι ανησυχούν κάποιοι άλλοι άθρωποι βλέπουν ότι παρέχει πολλές συναρπαστικές δυνατότητες. Όπως πάντα στα επιστημονικά επιτεύγματα όλα κρίνονται από τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την πρόοδο….

Το ΑΙ έχει τη δυνατότητα να βλέπει και το μέλλον;

Το πρόγραμμα AI Midjourney ζητήθηκε να φτιάξει μερικές εικόνες για το πώς εκτιμά ότι θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια. Και δυστυχώς, τα αποτελέσματα είναι αρκετά τρομακτικά.

Κατ’ αρχάς, φαίνεται ότι η… μόδα του μέλλοντος επιτάσσει την κάλυψη των προσώπων μας με έναν ιστό από καλώδια και μοτέρ που βουίζουν. Ουσιαστικά η τεχνητή νοημοσύνη έχει αποφασίσει ότι η ανθρώπινη όψη μας έχει γίνει υποχείριο της τεχνολογίας.

Αυτό έχει κάποιες αρκετά ανησυχητικές συνέπειες για τη σχέση μας με αυτήν κατά τη διάρκεια αυτής της χιλιετίας, αφού η τρομακτική εικόνα φαίνεται να την δείχνει να έχει τυλίξει τα πλοκάμια της για τα καλά γύρω μας.

Ο άνθρωπος από το έτος 3.000 φαίνεται να έχει θυσιάσει το δέρμα του προσώπου του για να κάνει χώρο για όλη αυτή τη φουτουριστική τεχνολογία.

Μάλιστα σε μια δεύτερη εικόνα, η τεχνητή νοημοσύνη επιμένει στη δυσοίωνη πρόβλεψή της, παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο πάλι γεμάτο με καλώδια, ωστόσο αυτή τη φορά το δέρμα έχει παραμείνει.

Ανάμεσα στα αποτελέσματα υπάρχει ένα μικρό μέρος από κανονικά πρόσωπα και στη συνέχεια υπάρχουν οι Μόρλοκ που βλέπετε στις δύο μεσαίες εικόνες της κάτω σειράς.

Πραγματικά σοκαριστικό… ακόμη και 1000 χρόνια μετά.

Σχετικά Άρθρα