Politico/ Σχοινάς, Κεραμέως, Παπασταύρου, Γεραπετρίτης, οι υποψήφιοι για επίτροποι στη νέα Κομισιόν

 Politico/ Σχοινάς, Κεραμέως, Παπασταύρου, Γεραπετρίτης, οι υποψήφιοι για επίτροποι στη νέα Κομισιόν

Αν και είναι ακόμα νωρίς, το Politico φιλοξενεί σήμερα ως κεντρικό θέμα τους πιθανότερους Επιτρόπους ανά χώρα. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, που μας ενδιαφέρει, ο γνωστός ιστότοπος αναφέρει τα ονόματα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, του πρώην υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Το Politico επίσης αναφέρει ότι το χαρτοφυλάκιο που επιθυμεί να πάρει η χώρα μας είναι είτε αυτό της Μετανάστευσης, είτε αυτό της Άμυνας (ο Μητσοτάκης υπενθυμίζουμε έχει προαναγγείλει την κατάθεση πρότασης για ένα ευρωπαϊκό Iron Dome).

Οι υποψήφιοι από κάθε χώρα-μέλος (εδώ)

Σύμφωνα με το POLITICO ως προς την Ελλάδα:

Τα ονόματα : Μαργαρίτης ΣχΟινάς (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής) — Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Νίκη Κεραμέως (υπουργός Εσωτερικών) — Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σταύρος Παπασταύρου (πρώην υπουργός Επικρατείας) — Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Γεώργιος Γεραπετρίτης (υπουργός Εξωτερικών) — Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Ποιος έχει τη δουλειά τώρα: ΣχΟινάς (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής).

Επιθυμητό χαρτοφυλάκιο: Μετανάστευση, άμυνα.

Ποιος προωθεί την υποψηφιότητα: Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης — Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Τι ακούμε: Οι πιθανότητες είναι μεγάλες ο Μητσοτάκης θα αποφασίσει να κρατήσει τον Σχινά στις Βρυξέλλες για δεύτερη θητεία, ειδικά αν παραμείνει και η φον ντερ Λάιεν.

Σχετικά Άρθρα