ΣΥΡΙΖΑ για Τελικό Κυπέλλου: Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης η διεξαγωγή του χωρίς φιλάθλους

 ΣΥΡΙΖΑ για Τελικό Κυπέλλου: Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης η διεξαγωγή του χωρίς φιλάθλους

«Καλούμε το υπουργείο και την ΕΠΟ να σταθούν – έστω την ύστατη στιγμή – στο ύψος των περιστάσεων, να σοβαρευτούν και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και με την παρουσία φιλάθλων», σημειώνουν στην κοινή τους δήλωση ο Αλέξανδρος Μεικόπουλος αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας αρμόδιος για τον Αθλητισμό και η Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Με ιδιαίτερο προβληματισμό και με έντονο αίσθημα απογοήτευσης γινόμαστε μάρτυρες μιας ιδιότυπης διελκυστίνδας απόδοσης ευθυνών μεταξύ της κυβέρνησης και της ΕΠΟ σχετικά με τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, το προσεχές Σάββατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, χωρίς θεατές».

Το αρμόδιο Υπουργείο και η διοργανώτρια αρχή συνεχίζουν να καταφεύγουν σε αστείες και προσβλητικές, για τη νοημοσύνη του φίλαθλου κόσμου, δικαιολογίες προκειμένου να μην αποδεχτούν την πρωτοφανή και απαράδεκτη κωλυσιεργία τους να διασφαλιστεί η παρουσία θεατών στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου, μεταξύ του Άρη Θεσσαλονίκης και του Παναθηναϊκού, για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου Ελλάδας.

Μετά το τιμωρητικό για τον φίλαθλο κόσμο μέτρο της διεξαγωγής αγώνων χωρίς φιλάθλους για δύο μήνες τον περασμένο Χειμώνα, μετά τις επικοινωνιακές «τυμπανοκρουσίες» της κυβέρνησης για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αθλητική βία που επιτέλους θα διασφάλιζε τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων με ασφάλεια και διαφάνεια, οι Έλληνες φίλαθλοι παραμένουν στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν στο «ίδιο έργο θεατές» με την κυβέρνηση να τούς αποκλείει από τον Τελικό Κυπέλλου.

Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού διαβεβαίωνε τον περασμένο Ιανουάριο ότι είχε εκκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου όλα τα γήπεδα της χώρας – με ειδική μάλιστα αναφορά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο – να συμμορφωθούν στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου (ενεργά κυκλώματα καμερών, δυνατότητα ελέγχου ηλεκτρονικών εισιτηρίων, προϋποθέσεις ασφαλείας κ.α.)», επισημαίνουν.

«Μετά από μήνες και παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Βρούτση, το Πανθεσσαλικό Στάδιο φαίνεται πως ακόμα δεν πληροί τις προσφάτως ψηφισθείσες προδιαγραφές. Αυτός είναι και ένας εκ των βασικών λόγων που ο Τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο γήπεδο χωρίς φιλάθλους», τονίζουν.

Και προσθέτουν «Την αναποτελεσματικότητα και την ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης να διασφαλίσει την ασφάλεια των αθλητικών γεγονότων που τελούνται υπ’ ευθύνη της, εντείνει και το γεγονός, ότι μόλις λίγες ημέρες μετά, θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο Τελικός του Europa Conference League με την παρουσία τουλάχιστον 30 χιλιάδων θεατών».

Σχετικά Άρθρα