Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Τα πάντα αλλάζουν την επόμενη μέρα με ανατροπή συσχετισμών -Υπάρχει εναλλακτική λύση

 Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Τα πάντα αλλάζουν την επόμενη μέρα με ανατροπή συσχετισμών -Υπάρχει εναλλακτική λύση

Μήνυμα ανατροπής συσχετισμών ενόψει των ευρωεκλογών, έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η ΝΔ είναι στο 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περάσει το 20%, καθώς τότε «μία τέτοια ανατροπή συσχετισμών, πιστεύω ότι τα πάντα αλλάζουν από την επόμενη μέρα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM100», επεσήμανε για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ότι «θα είναι καλό για τον τόπο να έχει μια δυνατή αντιπολίτευση» και πρόσθεσε ότι «αν έχουμε μία τέτοια ανατροπή συσχετισμών, πιστεύω ότι τα πάντα αλλάζουν από την επόμενη μέρα και ότι το μήνυμά μας, για μια πιο δίκαιη φορολογική πολιτική ή για την ακρίβεια, – όπου δεν μειώνουν  το ποσοστό κέρδους στο ρεύμα, δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στο 0% στο ψωμί, στο γάλα, είναι πολιτικές επιλογές αυτές- οι πολιτικές προτάσεις μας, θα ασκήσουν άλλη μορφή πίεσης από εδώ και πέρα».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι πρέπει να απαλλαγούμε από το «άλλοθι του 41%», έκανε λόγο για «τεράστια αλαζονεία» της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, «που η συγκάλυψη συνεχίζεται».

«Έχουν βρεθεί νέες ενδείξεις για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, για 15 τόνους ξυλόλιο, εύφλεκτο υλικό, και τι γίνεται; Πάλι τώρα δεν μπορούμε να το ακούσουμε αυτό στα κανάλια ή στα media τα οποία έχουν υποστηριχθεί από το μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ» τόνισε ο ίδιος.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε δύο βασικά ζητήματα.

«Το πρώτο είναι ένας θυμός, μία απογοήτευση, μία οργή για την κατάσταση των πραγμάτων σήμερα. Αυτό το οποίο υπενθυμίζω στον κόσμο είναι ότι κάποιος κυβερνάει εδώ και πέντε χρόνια. Εάν δεν είσαι ικανοποιημένος, δεν είσαι ικανοποιημένη, με αυτό το οποίο βιώνεις καθημερινά, τότε μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα, είτε πρόκειται για τις καθυστερήσεις στο μετρό, είτε για το Fly Over, είτε για την έλλειψη πρασίνου, είτε  για την ακρίβεια φυσικά. Δεν είναι κάτι το οποίο έχει προκύψει τώρα, σε ένα κενό πολιτικής. Υπάρχει επί 5 χρόνια μια πορεία και μάλιστα με πολλά δισεκατομμύρια από την Ευρώπη να έχουν βοηθήσει, υποτίθεται, αυτά τα 5 χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:  

«Δεύτερο μήνυμα το οποίο λαμβάνω όλη την ώρα, είναι ότι ο κόσμος θέλει “φρέσκο αέρα” στην πολιτική. Έχει πάψει να πιστεύει στην πολιτική ως ένα μέσο για να βελτιώσει τη ζωή του και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, γιατί δεν έχουμε άλλο μέσο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιώσουμε τη ζωή μας έξω από την πολιτική. Εντάξει, υπάρχει ακτιβισμός, υπάρχει ή ατομική πρωτοβουλία, εννοείται. Αλλά πρέπει να υπάρχει και κοινωνική ευθύνη, συλλογική, δηλαδή συλλογικότητα. Αλλά πέρα από αυτό,  στο τέλος της ημέρας, εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα μέσω των πολιτικών και της πολιτικής δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι θεσμικά μακροπρόθεσμο, το οποίο θα αλλάξει τις ζωές του κόσμου».

«Άρα, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να αισθανθεί ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Αυτή είναι η επαφή την οποία καλλιεργώ και εγώ και όλο το ψηφοδέλτιό μας, το οποίο πραγματικά κι εκείνο “λιώνει τα παπούτσια”, συναντά κόσμο, καταγράφει προβλήματα, τα στέλνει στα κεντρικά του Κόμματος για ανατροφοδότηση. Άρα, υπάρχει κάτι κινηματικά και νομίζω ότι σιγά-σιγά ο κόσμος βλέπει ότι είναι μία διαφορετική κουλτούρα, από αυτό που έχει συνηθίσει». 

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Γραφείο του Προέδρου το οποίο έχει ανοίξει στην Θεσσαλονίκη επισημαίνοντας ότι μετά τις ευρωεκλογές, «σκοπεύω να είμαι στην πόλη σας περίπου μια φορά τον μήνα για ένα χρονικό διάστημα αρκετών ημερών, έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να με γνωρίσει κιόλας. Ξέρετε, καταλαβαίνω ότι πριν από ένα χρόνο ελάχιστοι με ξέρατε. Το καταλαβαίνω. Και τώρα ίσως να με γνωρίζετε επιφανειακά, με την έννοια ότι υπάρχει πάρα πολλή δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπό μου. Αλλά, η πραγματικότητα είναι ότι αν κάποιος περάσει χρόνο μαζί μου, όταν εγώ περνάω χρόνο με τον κόσμο, συνειδητοποιούν ότι σκέφτομαι και βρίσκω δημιουργικές λύσεις, προσπαθώ να είμαι ενωτικός και ότι προσπαθώ να προσφέρω. Άρα, νομίζω ότι αν με την παρουσία μου εδώ το καταλάβει αυτό ο κόσμος, πιστεύω ότι θα μας ανταμείψει. Εκλογικά μιλώντας».

Ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι «το βασικότερο είναι να κάνουμε τη ζωή του κόσμου καλύτερη» σημείωσε ότι «η αντιπολίτευση μπορεί να το κάνει αυτό» και πρόσθεσε: «Νομοθετικά μπορώ να σας πω ότι, δυστυχώς, είμαστε περιορισμένοι αυτή τη στιγμή. Παραδείγματος χάρη, στη Βουλή κάνουμε ερωτήσεις για πολλά θέματα και εδώ, στην Θεσσαλονίκη, έχουμε μεγάλη αντιπροσωπεία βουλευτών, όπως γνωρίζετε. Κάνουμε ερωτήσεις. Δεν απαντάνε από την κυβέρνηση ή αν απαντήσουν μας λένε μια γενικολογία. Είναι πολύ εκνευριστικό αυτό, ότι το κοινοβουλευτικό μας έργο δεν αναδεικνύεται, εσκεμμένα, από την πλευρά της κυβέρνησης. Άρα, θα πρέπει να υιοθετήσουμε έναν άλλο μοχλό πίεσης, ο οποίος είναι να αναδεικνύουμε ζητήματα στο πεδίο της δημόσιας σφαίρας.

Αυτή είναι η δέσμευσή μου προς τους πολίτες όταν υπάρχουν κωλυσιεργίες, όπως τώρα στο μετρό, που τόσα χρόνια το έχουν καθυστερήσει και εγκαινιάζουν έργα τα οποία υποτίθεται ότι θα γίνουν πριν καλά-καλά ανοίξει το μετρό. Αυτό είναι μια κοροϊδία και πρέπει να αναδειχθεί. Από εκεί και πέρα, για ό,τι τοπικά προβλήματα υπάρχουν θα είμαι στη διάθεση του κόσμου, όσο βρίσκομαι εδώ, να μπορέσω και εγώ να πιέσω για την επίλυσή τους». 

Αναφερόμενος στο περιστατικό του τραμπουκισμού των δύο τρανς ατόμων από όχλο στη Θεσσαλονίκη ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν χαρακτηρίζει την πόλη. «Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι υπάρχει μια πλατιά πλειοψηφία στη χώρα μας η οποία θέλει την πρόοδο. Απλώς έχει συνηθίσει σε ένα άλλο μοντέλο πολιτικής κουλτούρας και ίσως να έχει απογοητευτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς, από τα τελευταία χρόνια, αυτό φάνηκε και στις κάλπες. Ε, καιρός να το αλλάξουμε. Καιρός είναι αυτή η προοδευτική πλειοψηφία να μπορεί να εκφραστεί με έναν τρόπο αξιόπιστο από μια παράταξη».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι για τον ίδιο «είναι ταυτοτικό ζήτημα ότι είμαι εδώ στην πατρίδα μου για να είμαι χρήσιμος. Έχω επιστρέψει στην πατρίδα μου γι’ αυτό τον λόγο. Πιστεύω ότι ειδικά στο κομμάτι της οικονομίας, του επιχειρείν και της ανάπτυξης, μπορώ πραγματικά να προσφέρω πάρα πολλά. Διότι έχω πετύχει σε πολύ ανταγωνιστικά πεδία στο εξωτερικό, καταλαβαίνω τα ζητήματα βαθιά και πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος με εμπειρία στην επιχειρηματικότητα να είναι στο τιμόνι της χώρας».

Ακόμη απαντώντας σχετικά με την επίσκεψή του στα γραφεία της ΝΔ στον Εύοσμο και στο εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «η επαφή μου με τον κόσμο από άλλες παρατάξεις, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μέρος αυτού που είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να μονιάσει τη χώρα, δεν είμαι εδώ για να διχάσω τη χώρα, θέλω να την μονιάσουμε, με την ελπίδα να πορευτούμε όλοι μαζί, να γίνουμε η καλύτερη χώρα που μπορούμε να γίνουμε».

Επιπλέον σχετικά με τα ζητήματα οικονομίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων επισημαίνοντας ότι «είμαστε δεύτεροι από τον πάτο, μαζί με την Βουλγαρία, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο, ειδικά μετά από τόσα, όπως σας είπα, δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια.

Πέρα από αυτό κοιτούσα τις τελευταίες δεκαετίες, από τότε που μπήκαμε στην ΕΟΚ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να δω που είμαστε σ’ αυτόν τον δείκτη. Ποτέ δεν έχουμε περάσει τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε μια φορά, ούτε μια χρονιά. Είναι καιρός η Ελλάδα να έχει, όχι μόνο σύγκλιση, αλλά να μπορεί να είναι στο πάνω μισό της Ευρώπης σε μερικούς δείκτες. Μπορούμε να το κάνουμε, δεν πρέπει να δανειστούμε απίστευτα ποσά, όπως έγινε σε προηγούμενες δεκαετίες, για να πετύχουμε κάποια σύγκλιση. Μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, αλλά θέλει ολιστική αλλαγή πολιτικής κουλτούρας».

Καταλήγοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι «η διαδικασία της επαφής με την κοινωνία σε τέτοιο βάθος και σε τόσο τακτά χρονικά διαστήματα, θα τη συνεχίσουμε και μετά τις  ευρωεκλογές. Δεν είναι για μένα μόνο κάτι προεκλογικό αυτό. (…) Και ως κυβέρνηση θα υπάρχει ένας πρωθυπουργός ο οποίος, αφιλτράριστα, θα περνά τον χρόνο του με την κοινωνία, να μπορεί να προσφέρει. Δεν θα κλείνεται μέσα στον γυάλινο πύργο του Μαξίμου μαζί με τους επιστήμονες δημοσκόπους, να “ταΐζει” περιεχόμενο στον κόσμο ως χειραγώγηση αντί για χειραφέτηση».

Τέλος, αναφερόμενος στις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «θα αρχίσουμε μια διαδικασία καταστατικά, για το πως θα ανοίξουμε τις δομές του Κόμματος, έτσι ώστε όλος ο προοδευτικός κόσμος να μπορεί να συμμετάσχει ισότιμα και να χτίσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που, όχι μόνο έχει ανάγκη ο τόπος ως αντιπολίτευση τώρα, αλλά που θα έχει ανάγκη ο τόπος και σε λίγα χρόνια, όταν θα είναι να κυβερνήσουμε,  αφού πάρουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο θα έχει καταρρεύσει τελείως, έργα τα οποία θα έχουνε μείνει πίσω πάρα πολύ κ.ο.κ. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. 

Σχετικά Άρθρα