“Πολιτικά ανοίγματα” Κασσελάκη σε δύο, κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο

 “Πολιτικά ανοίγματα” Κασσελάκη σε δύο, κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο

Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το Σαββατοκύριακο του Στέφανου Κασσελάκη, τρεις εβδομάδες προς από τις ευρωεκλογές: “Πολιτικά Ανοίγματα”. Μέσα από το άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών “έκλεισε το μάτι” στην Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ 25, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με αρχηγούς άλλων κομμάτων, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε εκλογικά κέντρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ!

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κεντρική Μακεδονία και μιλώντας στη δημοτική τηλεόραση TV100 τόνισε “Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41% και πρόσθεσε “εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά των εκλογών, θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, θα γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη, νέα στελέχη ισότιμα”.

Στο άρθρο του στην Εφ.Συν. υπό τον τίτλο “Η επόμενη μέρα”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει “θα διεκδικήσουμε την ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα μέχρι την τελευταία στιγμή”, σημειώνοντας πάντως ότι “οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν σε μια μέρα. Η δυναμική όμως, ναι. Και αυτή η μέρα αλλαγής της δυναμικής των κομμάτων θα είναι η 9η Ιουνίου” και ζητά από το λαό “να μας δώσει μια ξεκάθαρη εντολή να γίνουμε η μεγάλη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος”.

“Δεν κονταίνει η αλαζονεία της ΝΔ αν δεν ψηλώσει η προοδευτική αντιπρόταση και δεν αρκεί λοιπόν η μείωση των ποσοστών της Δεξιάς. Είναι αναγκαία η δική μας ενίσχυση” επισήμανε, προκειμένου “να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Για να γίνει ορατή σε όλους η μόνη πολιτική διέξοδος”. Ισχυρό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι “ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία ότι πλέον θα έχει μια ισχυρή αντιπολίτευση που όχι μόνο θα την ελέγχει αλλά θα διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία” αναφέρει και σημειώνει ότι δεν θα μπει σε διαδικασία “διαπραγμάτευσης” με αρχηγούς άλλων κομμάτων καθώς το δημοκρατικό μέτωπο “από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί”.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ “είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να εγγυηθεί αυτήν την προστασία σε όλους τους πολίτες και δη στους πιο αδύναμους” και πως στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας του έχει “συγκεκριμένες, απτές, ρεαλιστικές προτάσεις μας για κοινωνική προστασία στην υγεία, τη στέγη, την ακρίβεια, την καθημερινότητα”.
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει καταφέρει να ανασυνταχθεί, να αναδείξει τα πρώτα νέα στελέχη στα think tank και στο ευρωψηφοδέλτιό του, να ανοιχτεί γενναία στην κοινωνία λέγοντας: Δεν αποφασίζει ο Πρόεδρος. Δεν αποφασίζουν λίγοι γύρω από ένα γραφείο. Συναποφασίζουμε. Είσαι κομμάτι της εξίσωσης. Το πιο βασικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΕΣΥ” και δεσμεύεται ότι “αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές θα αρχίσω τη διαδικασία προς το καταστατικό μας συνέδριο το φθινόπωρο, στην οποία οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν διάπλατα προς όλον τον προοδευτικό κόσμο. Με νέα μέλη που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες, που θα αποτελούν ισότιμα στελέχη στο νέο οργανόγραμμα”.

Μιλώντας για την επομένη των ευρωεκλογών, αφού τονίζει ότι δεν θα μπει σε διαδικασία “διαπραγμάτευσης” με αρχηγούς άλλων κομμάτων καθώς το δημοκρατικό μέτωπο “από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί”. προαναγγείλει  ότι “πέρα από το άνοιγμα στη βάση”, θα προσκαλέσει “έντιμα, ικανά, προβεβλημένα στελέχη του προοδευτικού χώρου, να αναλάβουν ενεργά θέσεις ευθύνης δίπλα μου στη διευρυμένη δομή”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που κέρδισε εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος – πρέπει να εξελιχθεί στην Σύγχρονη Αριστερά με κυβερνησιμότητα που αρμόζει στην εποχή μας, βασισμένη πάντα στις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης” τονίζει κα επισημαίνει “Τα υπόλοιπα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στην Αριστερά, δεν προσφέρουν κυβερνητική πρόταση”

Και σχολιάζει “Η άλλη όψη του παρελθόντος είναι εδώ: Το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη συγκυβερνά με την ακροδεξιά του Γιώργου Καρατζαφέρη και τα υπόλοιπα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στην Αριστερά, αυτήν τη στιγμή δεν προσφέρουν κυβερνητική πρόταση”.

Ωστόσο υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων τους συμπίπτει ιδεολογικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει “θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ5 και στην Πλεύση Ελευθερίας”, όπως και ότι “σέβεται την ΚΟ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ για τον απλό, καθημερινό κόσμο που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διπλή διάσπαση μετά την εκλογή μου, υπογραμμίζει “οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές στο σπίτι τους” και καλεί  όλους αυτούς τους “εξ αίματος” και “εξ αγχιστείας” συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσουν τις προτάσεις του. “Την επόμενη μέρα λοιπόν, όλοι εμείς οι συγγενείς στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη, στην ισότητα θα πάμε να εργαστούμε για μία “Καλύτερη Ζωή” απέναντι στον μύθο της “σταθερότητας” της ΝΔ, που στην ουσία είναι η στασιμότητα στο λίγο, στο πουθενά. “Σταθερά Πίσω” δηλαδή”.

Να σημειωθεί ότι κατα τη  περιοδεία του σε περιοχές της Κεντρική Μακεδονίας, ο κ. Κασσελάκης σταμάτησε στο προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρικό πεζόδρομο του Ευόσμου και συνομίλησε με πολίτες που τον περίμεναν εκεί και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται απέναντι, σε απόσταση έξι μέτρων, όπου συνομίλησε με τον Αντώνη Τασόπουλο, πρώην γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, τον Χάρη Κατσάνη, αναπληρωτή γραμματέα και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και την Κατερίνα Νικολαΐδου, πρώην γραμματέα. Τους ευχήθηκε “καλή δύναμη” κι εκείνοι “καλή επιτυχία”.

Τους ρώτησε από πότε είναι οργανωμένοι, του απάντησαν από πολλά χρόνια, σχεδόν από την ίδρυση του και η συζήτηση έφτασε στον Ανδρέα Παπανδρέου. “Αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε μία Ελλάδα διαφορετική, όπως έκανε Ανδρέας Παπανδρέου το 1981”, είπε ο Αντώνης Τασόπουλος. “Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε καλύτερα για το καλό όλου του κόσμου. Όπως έκανε τη συμφιλίωση το 1981 ο Ανδρέας, να μονοιάσουμε όλη τη χώρα”, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. “Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ανέβουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις” σημείωσε ο Αντώνης Τασόπουλος.

Το Σάββατο το μεσημέρι στο Κιλκίς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περιοδεύοντας στην κεντρική αγορά βρέθηκε και στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ και δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει ένα ενωτικό μήνυμα, καθώς σε καπελάκια της ΝΔ έγραψε “Ομόνοια στην Ελλάδα μας” και έβαλε την υπογραφή του, σε μια επίδειξη πολιτικού πολιτισμού.

Κατά τη περιοδεία του σε δύσκολες εκλογικά περιοχές για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασελάκης μπήκε σε καφέ, εμπορικά καταστήματα συνομίλησε με πολίτες, άκουσε αιτήματά τους και φωτογραφήθηκε μαζί τους. “Φέρτε έναν φρέσκο αέρα, πιο ανθρώπινο στην πολιτική. Στηρίξτε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο και την ομάδα του” ήταν το στίγμα του μηνύματος που εξέπεμψε, λεγοντας επίσης “Οταν μου λέτε μη μασάς, κράτα γερά, δυνατά, σας ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά τις επιστρέφω”.

Όσον αφορά τις  ευρωεκλογές είπε ότι “ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ευρώπη για να φτιάξουμε μια Ευρώπη λιγότερης λιτότητας, περισσότερων κονδυλίων για κλιματική προσαρμογή και μια Ευρώπη που δε θα λέει μισόλογα όσο αναφορά στην Παλαιστίνη” και για τα πρώτα προεκλογικά σποτ που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία που έχει να γνωρίζουν οι πολίτες τη φιλοσοφία του κόμματος. “Στην ακρίβεια π.χ. εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξει 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, στο ψωμί, το γάλα” και στο φορολογικό μίγμα δήλωσε “να ξέρετε, έχουμε προτείνει ξεκάθαρες αλλαγές οι οποίες αλλάζουν τη δομή της οικονομικής δραστηριότητας υπέρ της επανεπένδυσης στις επιχειρήσεις και υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπέρ των μισθωτών χαμηλού εισοδήματος”.

Σχετικά Άρθρα