Γεωργιάδης: “Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν υπάρξει παραβίαση”

 Γεωργιάδης: “Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν υπάρξει παραβίαση”

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας σήμερα στον ΣΚΑΪ τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της Βόρειας Μαεδονίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι προβλέπεται, αν η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιαστεί.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία αν ο Μητσκόσκι γίνει πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι ότι ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 προβλέπεται αυτό αν υπάρξει παραβίαση. Αν η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας καταπατήσει τη Συμφωνία η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κάνει ό,τι προβλέπεται».

«Δεν τέθηκε ο όρος από ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία αν παραβιάσει τη Συμφωνία, έκανε το χατίρι των ΗΠΑ. Είναι μια κακή συμφωνία. Η διαδικασία της καταγγελίας της συμφωνίας είναι δύσκολη» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Ο Έντι Ράμα ήθελε να κάνει προβοκάτσια μέσα στην Αθήνα»

Για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έκανε τη συγκέντρωση ο Ράμα γιατί προφανώς νευρίασε πάρα πολύ με τον Μητσοτάκη λόγω υποψηφιότητας Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ήθελε να κάνει προβοκάτσια μέσα στην Αθήνα. Αυτό δείχνει και πόσο μεγάλη σημασία έχει η εκλογή του Φρέντι Μπελέρη ως ευρωβουλευτή. Μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα