Μενίδι:”Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά” – Ανθρωποκυνηγητό για τον 50χρονο

 Μενίδι:”Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά” – Ανθρωποκυνηγητό για τον 50χρονο

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές ούτως ώστε να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον πρώην σύντροφο της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε μαχαιρωμένη στο Μενίδι.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 50χρονο DE από την Αλβανία, κάτοικος Μενιδίου, ο οποίος φέρεται να είναι και ο δράστης.

Μάλιστα το ζευγάρι έχει και δυο παιδιά ηλικίας 15 και 16 ετών αντίστοιχα.

Σε κατάσταση σοκ το παιδί

Συγκλονισμένη μια κάτοικος του Μενιδίου, η οποία όταν έφτασε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 40χρονη από την Αλβανία είδε -πέρα από τη σορό της άτυχης γυναίκας- την κόρη της 40χρονης σε κατάσταση σοκ να μιλά στο τηλέφωνο και να λέει πως ο πατέρας της σκότωσε τη μητέρα της.

«Ήρθε μια κοπελίτσα, χαρακτηριστικά εδώ στον τόπο του συμβάντος, και είπε ότι ‘ίσως να είναι η μαμά μου’ ενώ έκλαιγε και ωρυόταν», λέει χαρακτηριστικά.

«Έδειξε μια φωτογραφία στους Αστυνομικούς και έτσι ταυτοποιήθηκε ότι ήταν η μαμά της. Είπε ότι η μαμά της σήμερα δεν πήγε στη δουλειά και αφού έδειξε τη φωτογραφία στους αστυνομικούς τους είπε ότι τη σκότωσε ο μπαμπάς της».

Όπως ισχυρίζεται η κάτοικος, το ζευγάρι είχε αγοράσει σπίτι, πρόσφατα στην περιοχή, ενώ όπως λέει για την κόρη της 40χρονης: «Μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε ‘έχουν σκοτώσει τη μαμά μου, έχουν σκοτώσει τη μαμά μου’, ήταν πολύ συγκλονισμένη».

«Έλεγε πως ‘ίσως τη σκότωσε ο μπαμπάς μου, τη βρήκε, καθώς πήγαινε στη δουλειά της’». Όπως εξηγεί, πιθανότατα το κορίτσι εκείνη την ώρα μιλούσε στον αδερφό της και του έλεγε: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 40χρονη γυναίκα τον είχε καταγγείλει στις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία τρεις φορές, το 2013, το 2022 και η τελευταία ήταν πριν από δέκα μέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις 07-05-2024 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για αύριο  Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία αναφέρουν ότι ο D.E. γεν. 06/03/1974 στην Αλβανία κατηγορούμενος για παράβαση του Ν.3500/2006 «Περί ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με τα άρθρα 308,333 Π.Κ. ήτοι «Σωματική Βλάβη», «Απειλή» και 361 Π.Κ. ήτοι «Εξύβριση» έπειτα από υποβληθείσα μήνυση της πρώην συζύγου του D.E γεν. 09/10/1984 στην Αλβανία και της κόρης του D.X. γεν. 11/07/2003 στην Ελλάδα.

«Την 07-05-2024 και περί ώρα 23.30′ συνελήφθη από αστυνομικούς εντός της Υπηρεσίας μας, κατόπιν σήματος του κέντρου Άμεσης Δράσης ένεκα ενδοοικογενειακού επεισοδίου ο D.E. για παράβαση των παραπάνω άρθρων.»

Συγκεκριμένα στα στοιχεία της υπόθεσης αναφέρεται ότι την 07-05-2024 και περί ώρα 23:30 στις Αχαρνές, ο D.E έπιασε την πρώην σύζυγό του από το λαιμό και της γύρισε το χέρι ενώ εξύβρισε και την κόρη του με φράσεις όπως ρητά αναφέρονται στην κατάθεσή τους. Παρόμοια συμβάντα σύμφωνα με τις παθούσες έχουν λάβει χώρα και στο παρελθόν.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία που πήγαν στο δικαστήριο, δόθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση στη γυναίκα και ταυτόχρονα της δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα είχε καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της και στο παρελθόν.

Η πρώτη καταγγελία έγινε τον Απρίλιο του 2013. Συγκεκριμένα το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Η δεύτερη  καταγγελία έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. Το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Μενίδι: «Η κοπέλα φώναζε “βοήθεια, βοήθεια”»

Τις τελευταίες, δραματικές στιγμές που έζησε η 40χρονη στο Μενίδι προτού πέσει νεκρή από το μαχαίρι του δολοφόνου της περιγράφει μια κάτοικος της περιοχής η οποία έμαθε τα τραγικά νέα από έναν πελάτη της.

Όπως περιγράφει η επιχειρηματίας, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μαγαζί της, ο πελάτης άκουσε την κοπέλα να καλεί σε βοήθεια και ειδοποίησε την Αστυνομία.

«Το πρωί έρχομαι 5.10, πίνω τον καφέ μου και μπαίνει ένας πελάτης και μου λέει ‘κλείσε τη πόρτα, μην ανοίγεις την πόρτα γιατί εδώ σκότωσαν μια κοπέλα, εγώ πήρα την Αστυνομία’. Φοβήθηκα και δεν τον ρώτησα αλλά και μετά μου λέει να μην ανοίξω την πόρτα όμως αυτός πήρε στην Αστυνομία. Η κοπέλα φώναζε ‘βοήθεια, βοήθεια’ και αυτός φώναξε την Αστυνομία», αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα