Υπάρχουν “επαγγελματίες κατευναστές” εις τας Αθήνας;- Σε ποιόν απευθύνεται η “έκρηξη” της Ντόρας- Η αναβίωση “παλαιών παθών” στη Ν.Δ

 Υπάρχουν “επαγγελματίες κατευναστές” εις τας Αθήνας;- Σε ποιόν απευθύνεται η “έκρηξη” της Ντόρας- Η αναβίωση “παλαιών παθών” στη Ν.Δ

Ξέσπασε η Ντόρα Μπακογιάννη (Σκάϊ) σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και απαντώντας έμμεσα σε εκείνους στην αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό της Ν.Δ που, αφενός έλεγαν πως δεν έπρεπε να γίνει υπό το φως των τελευταίων τουρκικών προκλήσεων (κυρίως της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τέμενος), αφετέρου αξιολογούν ως χαμηλότερα των προσδοκώμενων τα οφέλη της. Η πρώην υπουργός επιτέθηκε σε κάποιους που μιλούν, όπως είπε, για “επαγγελματίες κατευναστές”.

“Είναι ύβρις να αποκαλούν εμάς επαγγελματίες κατευναστές”, είπε. Και υπενθύμισε πως εκείνη με τον Κώστα Καραμανλή είπαν το μεγάλο “όχι” στο Βουκουρέστι. Βεβαίως, εκείνο που αναδείχθηκε περισσότερο από τα μέσα ενημέρωσης ήταν το “ρεμπεσκέδες” κατά την κριτική της στον Στέφανο Κασσελάκη, όμως η αναφορά αυτή φαίνεται ότι αναβιώνει “παλαιά πάθη” στο εσωτερικό της παράταξης που έλκουν την καταγωγή τους από το πολύ μακρινό 1993.

Όνομα δεν είπε αλλά άπαντες κατάλαβαν. Ποιός μίλησε για “επαγγελματίες κατευναστές”;

Μόλις πριν 20 μέρες, στις 27 Απριλίου, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Χαραλαμπίδη, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας πως «υπάρχουν στην Αθήνα επαγγελματίες κατευναστές που ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούνται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς την Κύπρο». Ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς να πει ποιοι είναι αυτοί οι «κατευναστές» έστειλε μήνυμα πως «καμία λύση στα ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να εξευρεθεί χωρίς, πρώτα, τη δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού επί τη βάσει των αρχών και αξιών της Ε.Ε. και του Διεθνούς Δικαίου».

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός με πυκνή αρθρογραφία και δημόσιες παρεμβάσεις έχει τονίσει πως δεν πρέπει να γίνονται συνταντήσεις και συνομιλίες με τον “ταραξία” Ερντογάν και έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για διολίσθηση της ελληνικής διπλωματίας από τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

Οι βολές της Ντόρας Μπακογιάννη εμπεριέχουν αναμφίβολα το προσωπικό στοιχείο επειδή θεωρεί πως η σκληρή δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ υπό τον Αντώνη Σαμαρά έχει καταχωρίσει την ίδια στη χορία των “κατευναστών”. Από την άλλη, ωστόσο, υπερασπίζεται και την πολιτική του πρωθυπουργού αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Μπορούμε να εικάσουμε πως θα υπάρξει απάντηση Σαμαρά.

Σχετικά Άρθρα