Γάζα: Ισραηλινοί καταστρέφουν μανιωδώς κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας (vid)

 Γάζα: Ισραηλινοί καταστρέφουν μανιωδώς κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας (vid)

Βίντεο από επίθεση Ισραηλινών ακροδεξιών σε κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Στα βίντεο, που έχουν κατακλύσει τα social media, κι έχουν επαληθευτεί από το Al Jazeera, καταγράφεται πλήθος Ισραηλινών να καταστρέφουν με μανία των κιβωτίων ώστε να μην φτάσει τίποτα στα χέρια των Παλαιστινίων.

Η επίθεση έγινε σε φορτηγά επισιτιστικής βοήθειας στο πέρασμα Tarqumiyah στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι Ισραηλινοί ακροδεξιοί του κινήματος «Ninth Order» εθεάθησαν να καταστρέφουν επισιτιστική βοήθεια και να την ξεφορτώνουν από φορτηγά στο έδαφος.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, οι Ισραηλινοί συγκεντρώνονται σε τακτική βάση στα συνοριακά περάσματα με τη Γάζα για να αποτρέψουν την είσοδο βασικών προμηθειών όπως τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα, απαιτώντας να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται ακόμη από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ιορδανία κατηγόρησε εξτρεμιστές Ισραηλινούς εποίκους ότι επιτέθηκαν σε δύο ιορδανικές νηοπομπές βοήθειας που μετέφεραν τρόφιμα στη Γάζα, μία μέσω του περάσματος Κερέμ Σαλόμ και μία άλλη μέσω ενός περάσματος στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά Άρθρα