Άγιοι Ανάργυροι:” Ζω κάθε μέρα μία κηδεία, ζητώ δικαίωση”, ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής

 Άγιοι Ανάργυροι:” Ζω κάθε μέρα μία κηδεία, ζητώ δικαίωση”, ξεσπά  ο πατέρας της Κυριακής

«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τις πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών του Τμήματος των Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο σημειώθηκε η γυναικοκτονία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Στο πόρισμα σημειώνονται οι παραλείψεις, τα λάθη, αλλά και οι ευθύνες του αστυνομικού-φρουρού, της επόπτριας και της αξιωματικού υπηρεσίας στο τμήμα Αγίων Αναργύρων, ενώ κλήση σε απολογία έλαβε και ο τηλεφωνητής στο «100», που είπε στην αδικοχαμένη Κυριακή Γρίβα, την εξοργιστική φράση: «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Μετά το πόρισμα ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του MEGA στο «Χαμογέλα και Πάλι».

«Αύριο έχω το μνημόσυνο του παιδιού μου και εγώ ζω κάθε μέρα μία κηδεία. Συνειδητοποιώ την απώλεια της Κυριακής μου και ζητώ δικαίωση για το παιδί μου που το σκότωσε ο δολοφόνος της μπροστά στα μάτια των αστυνομικών. Ποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα; Ο δολοφόνος που παρακολουθούσε το παιδί μου και την αιφνιδίασε ορμώντας πάνω της με το κουζινομάχαιρό; Είχε το κλειδί στο μηχανάκι του και το κινητό του και πήρε το μαχαίρι μαζί του, έτοιμος να φύγει μόλις τελείωσε το φρικτό σχέδιό του. Αυτός με τα τερτίπια του, ότι δήθεν θέλει να αυτοκτονήσει είναι στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού και είναι προστατευμένος. Το παιδί μου ποιος το προστάτευσε;», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τρεις γυναίκες αστυνομικοί που την έδιωξαν ενώ πήγε να καταγγείλει τον βίαιο και επικίνδυνο σύντροφό της και της είπα ‘’κάλεσε εσύ το 100 ή το περιπολικό’’. Ο Φρουρός που μπροστά τα ματιά του σφαζόταν το παιδί μου και δεν έκανε τίποτα ή ο αστυνομικός που την ειρωνευόταν ότι ‘’το περιπολικό δεν είναι ταξί’’ και μίλαγε διεκπεραιώτρια σαν να έπαιρνε καταγγελία για delivery.

Εκείνο το βράδυ κανείς δεν έκανε τη δουλειά του και το καθήκον του. Γιατί; Το παιδί μου δολοφονήθηκε γιατί δεν προστατεύτηκε από τους αστυνομικούς που είχαν την υποχρέωση να το κάνουν εφαρμόζοντας απλά τον νόμο. Ζητώ να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί αλλά και η έρευνα να φτάσει μέχρι το κόκκαλο γιατί κάποιοι ανώτεροι τοποθέτησαν αυτούς τους αστυνομικούς στα πόστα που είχαν και η κόρη μου αφέθηκε απροστάτευτη σαν ‘’πρόβατο επί σφαγή’’. Δικαίωση ζητώ και να γίνουν γρήγορα τα δικαστήρια για να μην ξεχαστεί η Κυριακή και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι».

Σχετικά Άρθρα