Μητσοτάκης: Ξεδιπλώνει τα διλήμματα της ευρωκάλπης στις 13 περιφέρειες-Πολιτική σταθερότητα, κρίσιμες ευρωπαϊκές αποφάσεις

 Μητσοτάκης: Ξεδιπλώνει τα διλήμματα της ευρωκάλπης στις 13 περιφέρειες-Πολιτική σταθερότητα, κρίσιμες ευρωπαϊκές αποφάσεις

Ο Πρωθυπουργός όπως αναφέρουν συνεργάτες του τις επόμενες 4 εβδομάδες που απομένουν έως τις ευρωεκλογές αναμένεται να επισκεφθεί και τις 13 περιφέρειες της χώρας. Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιεί επίσκεψη στη Χίο όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με πολίτες στον πεζόδρομο της οδού Απλωταριάς, θα παραστεί σε εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο «Γκιάλα» και θα επισκεφθεί το Μουσείο των Σφαγών στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και στη συνέχεια το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας Χίου.

Το Σάββατο ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στον ALPHA ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τη Χαλκίδα, πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα και μία ημέρα πριν την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου.

Από την Κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως κομβικο είναι το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας την επομένη των ευρωεκλογών διότι σε περίπτωση δυσμενούς αποτελέσματος (ο στόχος που έχει τεθεί είναι το 33%) θα υπάρξει μεγαλύτερη δυσκολία υλοποίησης ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού προγράμματος για το οποίο ψηφίστηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ελληνικό λαό πριν από 10 μήνες.

Όσον αφορά στα διλήμματα της ευρωκάλπης ο Κυριάκος Μητσότακης θα καλέσει τους πολίτες να σκεφτούν πριν κατευθυνθούν στις κάλπες αν η χώρα θα κερδίσει ή όχι ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε, με προφανή οφέλη για την ελληνική οικονομία

Αν θα καταφέρει η Ελλάδα ή όχι να πείσει συμμάχους ώστε να συγκροτηθεί μια ενιαία αμυντική πολιτική με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία. Από την Κυβέρνηση τονίζουν πως η ενιαία αμυντική πολιτική κρίνεται κομβικής σημασίας για την πατρίδα μας γιατί θα μπορούμε να προσβλέπουμε σε πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για να χρηματοδοτούμε μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες.

Στο μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρωτάει ευθέως τους πολίτες αν η χώρα θα εξακολουθήσει να έχει μια πολιτική για το μεταναστευτικό η οποία θα προτάσσει την εξωτερική ασφάλεια των συνόρων ενώ θα “σηκώσει” και το ζήτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της ανάγκης η ΝΔ να παλέψει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να δοθεί στους αγρότες μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερο χρόνος προσαρμογής στην κλιματική κρίση.

Σύμφωνα με πληγγές του Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός με βάση όλα τα προηγούμενα θα επισημαίνει πώς οι αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες έχουν πολύ μεγάλη σημασία καθως παραπάνω από το 75% της νομοθεσίας που ψηφίζεται στη Βουλή, με κάποιο τρόπο έχει προκύψει από πρωτοβουλίες οι οποίες ελήφθησαν στις Βρυξέλλες.

Ενόχληση για την επίσκεψη Ράμα

Εν τω μεταξύ ενόχληση επικρατεί στην Αθήνα από τους χειρισμούς του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνο από τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υπόθεση επέστρεψε ξανά εκεί όπου ξεκίνησε, δηλαδή στο Christmas Theater στο Γαλάτσι, τον αρχικό χώρο που ήταν να φιλοξενήσει τη φιέστα. Το ΣΕΦ, από το οποίο είχαν πάρει μια προφορική συμφωνία για την παραχώρηση, δεν ήταν πια διαθέσιμο, καθώς δόθηκε ολόκληρο στην Περιφέρεια Αττικής για να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διανομής εκλογικού υλικού.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας απάντησε στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης: «Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από το λαό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Ελλάδα, επισήμανε ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης και ότι έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του:

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Έντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Σχετικά Άρθρα