Ράμα: Ασκεί κριτική στην ελληνική αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις -Τι λέει για τους λόγους της επίσκεψης του

 Ράμα: Ασκεί κριτική στην ελληνική αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις -Τι λέει για τους λόγους της επίσκεψης του

Κριτική στην ελληνική αντιπολίτευση ασκεί ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, με αφορμή τις αντιδράσεις των κομμάτων για την επικείμενη επίσκεψη του στην Αθήνα. Ο κ. Ράμα αναφέρει ότι του προκαλούν έκπληξη οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενώ κατανοεί «πλήρως» την οπτική του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνοντας παράλληλα αιχμές λέγοντας πως αυτό εξηγεί «γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό».

Η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού:

«Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την οπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό.

Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους.

Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12 (Μαΐου), δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας. Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας μακροχρόνιας προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, για να συνεργαστώ με Αλβανούς που ζουν στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας για αυτούς και το Vision Albania 2030 (Όραμα Αλβανία 2030). Όλα αυτά αφορούν την επίσκεψή μου στη φίλη γείτονα Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς θόρυβος στο παρασκήνιο», καταλήγει ο κ. Ράμα στην ανάρτησή του.

Σχετικά Άρθρα