Μητσοτάκης: Προεκλογικές περιοδείες σ’ όλη τη χώρα και στο βάθος η δύσκολη συνάντηση με Ερντογάν

 Μητσοτάκης: Προεκλογικές περιοδείες σ’ όλη τη χώρα και στο βάθος η δύσκολη συνάντηση με Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ από αύριο Πέμπτη ξεκινά τις εξορμήσεις του, αρχικά εντός Αττικής και στη συνέχεις Χίο, πριν επιστρέψει και πάλι στην Αττική για να παραχωρήσει το Σάββατο συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Alpha και τον Νίκο Μάνεση. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν, σε μια δύσκολη συγκυρία για τα ελληνοτουρκικά, παρά τη συνεχή ύφεση των τελευταίων μηνών.

Το προεκλογικό αφήγημα είναι ότι για να μπορέσει, η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της χωρίς ανεπιθύμητες αναταράξεις, η καθαρή επικράτηση στις ευρωεκλογές είναι επιβεβλημένη. Χθες Τρίτη έγιναν συσκέψεις στα γραφεία της οδού Πειραιώς, για τα κλιμάκια του κυβερνώντος κόμματος που θα επισκεφθούν την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να βρεθεί και στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας ενόψει της ευρωκάλπης, συνδυάζονται τις κυβερνητικές και διεθνείς υποχρεώσεις του με τις περιοδείες. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν την ανάγκη εξισορρόπησης της κομματικής συσπείρωσης με την προβολή του κυβερνητικού έργου που αφορά ιδιαίτερα τους πιο «κεντρογενείς» ψηφοφόρους.

Ήδη, 12 υπουργοί έχουν «χρεωθεί» περιφέρειες της χώρας, πλην της Αττικής, της οποίας το κόμμα θα έχει την κεντρική ευθύνη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους υπουργούς του να περάσουν κατ’ ελάχιστον 5 μέρες ως τις εκλογές στις χρεωμένες περιφέρειες και το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει επαφές με περιφερειάρχες, δημάρχους, μητροπολίτες και άλλους φορείς.

Οι υπουργοί θα καλύψουν σίγουρα τις πρωτεύουσες των νομών, ενώ σε κάθε νομό θα βρεθούν τουλάχιστον άλλα δύο κλιμάκια της ΝΔ με υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και βουλευτές όμορων νομών. Η λογική, όπως μεταδίδουν αρμόδιες πηγές, είναι να καλυφθούν όλες οι βασικές πόλεις των νομών της χώρας, αλλά και όλα τα νησιά. Παράλληλα, στο παιχνίδι θα μπουν και επικεφαλής κρίσιμων οργανισμών που θα κάνουν εξορμήσεις σε περιοχές, όπου έχουν άμεση εμπλοκή. Το γαλάζιο τρίπτυχο συνίσταται στην κομματική συσπείρωση, στον θετικό λόγο, αλλά και στην προβολή του κυβερνητικού έργου, τόσο στην πρώτη τετραετία της ΝΔ, όσο και κατά τους τελευταίους 10 μήνες. Με κεντρικό δίλημμα το «σταθερότητα ή περιπέτειες» και την επισήμανση ότι δεν προκύπτει μια εναλλακτική απέναντι στην κυβέρνηση, παρά μια επίμονη προσπάθεια να «φθαρεί ο Μητσοτάκης».

Η τελική σύνθεση των γαλάζιων κλιμακίων αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα, ώστε να ενημερωθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι για το πρόγραμμά τους. Και η έναρξη της «γαλάζιας σκυταλοδρομίας» προγραμματίζεται κεντρικά για την ερχόμενη Δευτέρα, με διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, έως και λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Σχετικά Άρθρα