Γάζα:Βρέθηκε νέος ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα -Πάνω από 500 πτώματα σε 7 σημεία (σκληρές εικόνες, vid)

 Γάζα:Βρέθηκε νέος ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα -Πάνω από 500 πτώματα σε 7 σημεία (σκληρές εικόνες, vid)

Παλαιστινιακές ιατρικές ομάδες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν έναν τρίτο ομαδικό τάφο μέσα στο ιατρικό συγκρότημα του Νοσοκομείου Αλ Σίφα , ανασύροντας επιπλέον 49 πτώματα, ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα. «Τα κυβερνητικά συνεργεία εξακολουθούν να ανακτούν περισσότερα πτώματα και οι επιχειρήσεις εκταφής δεν έχουν ολοκληρωθεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Αναμένεται να βρούμε δεκάδες νέα πτώματα».

Το υπουργείο μοιράστηκε βίντεο που δείχνει την ανάκτηση των λειψάνων από το εσωτερικό του νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι ο έβδομος ομαδικός τάφος που βρέθηκε σε νοσοκομεία στη Γάζα. Εκτός από τους τρεις που αποκαλύφθηκαν στο Αλ Σίφα, ανακαλύφθηκε ένας ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη Μπέιτ Λαχία και τρεις στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ στη Καν Γουνίς.

Οι αρχές της Γάζας δήλωσαν ότι έχουν ανασύρει 520 πτώματα συνολικά από τους τάφους.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα εγκλήματα γενοκτονίας και συνεχούς δολοφονίας που διαπράττει ο στρατός κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας εντός και εκτός νοσοκομείων και καλούμε όλα τα Ηνωμένα Έθνη και τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σχετικά Άρθρα