Γάζα: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για εκεχειρία-Γκάλαντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των συγκρούσεων με Λίβανο

 Γάζα: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για εκεχειρία-Γκάλαντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των συγκρούσεων με Λίβανο

Ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός και εκεχειρία στη Γάζα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι «η αποστολή δεν έχει ολοκληρωθεί» στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ στη σύγκρουση με τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, με τον Γιοάβ Γκάλαντ να τονίζει ότι παραμένει αποφασισμένος για την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους των κατοίκων που απομακρύνθηκαν λόγω εχθροπραξιών.

«Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ένα καυτό καλοκαίρι», είπε σε μαγνητοφωνημένη δήλωση, αναφερόμενος σε πιθανή επέκταση των εχθροπραξιών κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

Οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας εκεχειρίας για τη Γάζα συνεχίζονται και το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται αρκετά κοντά σε συμφωνία ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος Τύπου, Καρίν Ζαν Πιέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους επί του Air Force One, καθώς ο Τζο Μπάιντεν πετάει για το Ουισκόνσιν, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του που βοηθά τις διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, βρίσκεται στο Ισραήλ και συναντήθηκε σήμερα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με στόχο την προώθηση των διαπραγματεύσεων.

Σχετικά Άρθρα