Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: Να αποτραπεί η επίθεση στη Ράφα -Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την επίτευξη εκεχειρίας

 Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: Να αποτραπεί η επίθεση στη Ράφα -Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την επίτευξη εκεχειρίας

Με τα βλέμματα όλου του πλανήτη να είναι στραμμένα στη Ράφα, για μια ενδεχόμενη εισβολή του Ισραήλ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Al Jazeera, εξέφρασε την αντίθεση της Αθήνας σε μια τέτοια επιχείρηση. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι θα πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στη Ράφα, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή, ενώ υπογράμμισε τις ειρηνευτικές προσπάθειες της χώρας μας επισημαίνοντας πως συνομιλεί με όλες τις πλευρές και τονίζοντας ότι «είμαστε εναντίον σε κάθε μορφή επιθετικότητας. […] Οι θέσεις της Αθήνας είναι θέσεις αρχής και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου».

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο άσκησης πίεσης στο Ισραήλ, ίσως και μέσω «παγώματος» των διακρατικών αμυντικών συμφωνιών που έχει συνάψει η Ελλάδα, ο Γ. Γεραπετρίτης είπε ότι τώρα δεν είναι η ώρα να επανεξετάσει η Αθήνα τις αμυντικές συμφωνίες που έχει συνάψει με το Ισραήλ.

Επίσης, σχετικά με τη στάση της Ελλάδας έναντι των Παλαιστινίων, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας περιορίστηκε να αναφέρει ότι η Ελλάδα συνομιλεί με όλες τις πλευρές και ότι έχει άριστες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. «Πρέπει να κάνουμε πιο πολλά πράγματα…, να είμαστε πιο πιεστικοί προς όλες τις πλευρές» για την επίτευξη εκεχειρίας και για να δοθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια στους άμαχους Παλαιστινίους, υποστήριξε.

Σχετικά Άρθρα