Μόσχα: Πρόβα στην Κόκκινη Πλατεία για την “Παρέλαση της Νίκης” (εικόνες)

 Μόσχα: Πρόβα στην Κόκκινη Πλατεία για την “Παρέλαση της Νίκης” (εικόνες)

Η τελευταία πρόβα για την “Παρέλαση της Νίκης”, στις 9 Μαΐου, ολοκληρώθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, με αφορμή τη συμπλήρωση 79 χρόνων από τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της τελικής πρόβας, συντάγματα, τάγματα και λόχοι των ενόπλων υπηρεσιών και στρατιωτικών κλάδων, μονάδες παρέλασης από το πεζικό Suvorov και το ναυτικό Nakhimov, σχολές δόκιμων και στρατιωτικών μουσικών, μέλη του κινήματος νεολαίας Young Army, γυναίκες στρατιωτικές, Κοζάκοι και ενοποιημένος στρατός η μπάντα πέρασαν από την Κόκκινη Πλατεία.

Ένα θρυλικό τανκ T-34 του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το κόκκινο πανό παραδοσιακά οδήγησε τη μηχανοποιημένη στήλη κατά τη διάρκεια της τελευταίας πρόβας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Μόσχα

Ακολούθησαν τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα Tigr, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A και Bumerang, συστήματα τακτικών πυραύλων Iskander-M, εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 και συστήματα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων δρόμου-κινητών (ICBM) Yars.

Μόσχα

Η τελευταία πρόβα ολοκληρώθηκε με ένα fly-past πολεμικών αεροσκαφών που συμμετείχαν οι ακροβατικές ομάδες Russkiye Vityazi (Ρώσοι Ιππότες) που πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM και Strizhi (Swifts) με αεροσκάφη MiG-29 και μια ομάδα έξι επιθετικών αεροσκαφών Su-25 που που έβαψαν τον ουρανό με καπνό στην τριχρωμία της ρωσικής σημαίας.

Μόαχα

Οι τελευταίοι που έφυγαν από την Κόκκινη Πλατεία ήταν στρατιωτικοί μουσικοί, που ερμήνευσαν το “Αποχαιρετισμός του Σλάβου”.

Η κύρια στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακά στις 9 Μαΐου. Φέτος, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 9.000 στρατιώτες, 75 οπλικά συστήματα και επίσης αεροσκάφη. Οι συμμετέχοντες στο ουκρανικό μέτωπο θα πραγματοποιήσουν επίσης πορεία στην Κόκκινη Πλατεία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

Μόσχα

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Προεδρικής Διοίκησης, 6.800 άτομα θα μπορούν να δουν την εορταστική πομπή – αυτός είναι ακριβώς ο αριθμός των θέσεων που παρέχονται στην Κόκκινη Πλατεία.

Συνολικά, στρατιωτικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 28 ρωσικές πόλεις στις 9 Μαΐου και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50.000 στρατιώτες και περίπου 1.000 είδη οπλισμού και στρατιωτικού υλικού.

Σχετικά Άρθρα