Μητσοτάκης: Στο “φουλ” οι προεκλογικές μηχανές μετά το Πάσχα- Εκστρατείες σε όλη τη χώρα

 Μητσοτάκης: Στο “φουλ” οι προεκλογικές μηχανές μετά το Πάσχα- Εκστρατείες σε όλη τη χώρα

Οι ολιγοήμερη ανάπαυλα για τον εορτασμό του Πάσχα αποτελεί για τα στελέχη της ΝΔ, την τελευταία «ανάσα» πριν την τελική ευθεία των Ευρωεκλογών. Αμέσως μετά το Πάσχα, οι κομματικές μηχανές θα ανεβάσουν στροφές και σύμφωνα με τον προεκλογικό σχεδιασμό, ο πρωθυπουργός που ηγείται της προεκλογικής εκστρατείας αναμένεται να «οργώσει» την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη του κόμματος θα βρίσκονται στις περιφέρεις που έχουν υπο την ευθύνη τους ενώ σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα θα δώσει τον παρών στον προεκλογικό αγώνα προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο και τα διλήμματα της ευρωκάλπης.   

  • Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της προεκλογικής στρατηγικής συνδέοντας την κάλπη της 9ης Ιουνίου με το δίλλημα σταθερότητα ή περιπέτειες.

“Σηκώνουμε το γάντι των αληθινών διλημμάτων αυτών των ευρωεκλογών. Θα επιστρέψουμε στην καθήλωση ή θα διατηρηθούμε σε αυτήν την ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων; Σε αυτό καλούμαστε να απαντήσουμε στις 9 Ιουνίου και είμαι αισιόδοξος ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στις δικές τους δυνάμεις δίνοντάς μας και πάλι μία ισχυρή διπλή εντολή. Να ξεπεράσουμε λάθη και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα”, σημείωσε. Τόνισε παράλληλα ότι η «αποχή από τις εκλογές θα είναι ήττα για όλους, ενώ μια ενδεχόμενη στροφή προς τα άκρα θα γίνει κερκόπορτα για νέες περιπέτειες».

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε τον πατριωτισμό της ευθύνης με την εμπορευματοποίηση της πίστης και του πατριωτισμού εκτοξέυοντας τα βέλη του προς τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ, Ελληνική Λύση και Νίκη.

«Δεν χρειαζόμαστε εμπόρους του πατριωτισμού ούτε ιδιοκτήτες της πίστης μας. Η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να γίνει ξεδιάντροπη συνωμοσία. Όσο για τους εμπόρους της πίστης, νομίζω ότι η Εκκλησία απάντησε πολύ καλύτερα από μένα. Στο περιβάλλον τοξικότητας εμείς δεν έχουμε εχθρούς, αλλά πολιτικούς αντιπάλους. Το πρώτο ζητούμενο παραμένει η σταθερότητα και η πορεία ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η ΝΔ κινείται στον  πατριωτισμό της ευθύνης και στον εκσυγχρονισμό της δημιουργίας.

Σχετικά Άρθρα