Κολούμπια:Πρόταση μομφής κατά του προέδρου από καθηγητές επειδή κάλεσε την Αστυνομία

 Κολούμπια:Πρόταση μομφής κατά του προέδρου από καθηγητές επειδή κάλεσε την Αστυνομία

Η ένωση καθηγητών πανεπιστημίου του Κολούμπια κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Κολούμπια Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών και φοιτητών. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, η Αμερικανική Ένωση Καθηγητών του Πανεπιστημίου (AAUP) επέκρινε την απόφαση του Shafik, του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου και άλλων αξιωματούχων του Κολούμπια να καλέσουν αστυνομικούς της Νέας Υόρκης για να απομακρύνουν τις φοιτητικές διαμαρτυρίες στις 30 Απριλίου.

«Αυτά τα αδικήματα κορυφώθηκαν με την τρομακτική επίθεση της αστυνομίας εναντίον των φοιτητών μας, η οποία τώρα με ντροπή προβάλλεται για να τη δει όλος ο κόσμος», έγραψε η ένωση, προσθέτοντας ότι φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό παραμένουν αποκλεισμένοι από την πανεπιστημιούπολη.

«Η ψήφος δυσπιστίας είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της διαλυμένης κοινότητάς μας και να αποκαταστήσουμε τις βασικές αξίες του Πανεπιστημίου, όπως η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και η κοινή διακυβέρνηση», λένε.

Η έκκληση για ψήφο δυσπιστίας στο Κολούμπια έρχεται λίγες ημέρες μετά την ήττα της προέδρου του Μπάρναρντ, Λόρα Ρόζενμπουρι, σε μια ψηφοφορία δυσπιστίας σε όλη τη σχολή, την πρώτη στην ιστορία του κολεγίου, όπως ανέφερε η Columbia Daily Spectator.

Σχετικά Άρθρα