Τέμπη:Συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση κατά πολιτικών προσώπων

 Τέμπη:Συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση κατά πολιτικών προσώπων

Συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κατέθεσαν ομαδική συμπληρωματική μήνυση ονομαστικά και κατά προσώπων της πολιτικής ηγεσίας. Η συμπληρωματική μήνυση έγινε ονομαστικά κατά των μελών της συντονιστικής ομάδας πολιτικής προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ενώ κατέθεσαν μήνυση προσωπικά και ονομαστικά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού, θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που συνολικά στοίχισε τη ζωή σε 57 θύματα, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας: «Μεγάλη Τρίτη σήμερα, μεγάλη ημέρα για εμάς».

  • Ο ίδιος εξήγησε ότι η μήνυση αφορά όλες τις ενέργειες από την 1η Μαρτίου της περασμένης χρονιάς, οι οποίες «δεν έγιναν ως όφειλαν. Αφορά τις δικαστικές αρχές, τους θεσμούς που όφειλαν να κάνουν την περιφρούρηση του χώρου, ιατροδικαστικές αρχές που όφειλαν να κάνουν σωστά τις ενέργειες, διότι σε εγκαυματίες έπρεπε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, πραγματογνώμονες που όφειλαν να κάνουν σωστά τις πραγματογνωμοσύνες και δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Εφέτη Ανακριτή να ορίσει χημικό μηχανικό, πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην όλη ιστορία, γιατί δεν ήταν από κατώτερα στελέχη. Στον χώρο βρίσκονταν, πρωθυπουργός, υπουργοί μεταφορών, υπουργοί πάρα τω πρωθυπουργώ, περιφερειάρχες, γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και δεν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στον τόπο του εγκλήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, η αντεισαγγελέας Λάρισας, κ. Κατερίνα Μάτση, κάνει λόγο για σφετερισμό της εξουσίας από κυβερνητικούς παράγοντες έναντι των δικαστικών αρχών, γεγονός που αποτελεί «σημείο αναφοράς» για να κατατεθεί η μήνυση παντός κάθε προσώπου και θεσμού, όπως μεταδίδει το onlarissa.gr.

  • Όσον αφορά στα πολιτικά στελέχη που ονοματίζονται στη μήνυση, ο ίδιος τόνισε πως «ο σφετερισμός εξουσίας είναι αυτόφωρη διαδικασία και πάει κατευθείαν στον Άρειο Πάγο και από εκεί κατευθείαν φυλάκιση με ισόβια κάθειρξη».

Η ομαδική μήνυση υπογράφεται από περισσότερα από 170 άτομα, συγγενείς θυμάτων, τραυματιών, αλλά και ιδιωτών. «Περιμένουμε και από τον υπόλοιπο κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη μήνυση, θα βγει και στο διαδίκτυο για όποιον θέλει και μπορεί να συμμετάσχει, ούτως ώστε να βοηθήσουμε τις δικαστικές αρχές να επιτελέσουν το έργο τους, να μπορέσει να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε ενδεχόμενο δόλο και να αποκαλυφθεί η συγκάλυψη που αρχίζει και αχνοφαίνεται, παρόλο που κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν», δήλωσε τέλος ο κ. Κωνσταντινίδης.

  • Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κάλεσε να «ξεπεράσει την εφηβεία του, να μπει στην ενηλικίωση γιατί όλοι οι υπόλοιποι που τον ακούμε είμαστε ενήλικοι και γνώστες των πραγμάτων».

«Καλώ οπότε είναι είτε να μας μηνύσει είτε να έρθει σε αντιπαράθεση με τη δικαιοσύνη είτε να μας πει ακριβώς τι έχει γίνει» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός μηνύθηκε στις 17/5 γιατί λόγω του επιτελικού κράτους είχε την εποπτεία όλων των υπουργείων για αυτό και προστάτευε και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Δέλλα οι οποίοι είναι πιθανόν και φίλοι του».

Σχετικά Άρθρα